5 syytä, miksi sinun pitäisi rakentaa videoakatemia

Vuosi 2020 muutti monia jokapäiväisiä tapojamme niin töissä kuin kotonakin. Yksi pandemian aiheuttamista suurista muutoksista on verkkotapahtumien, koulutusten, webinaarien ja livestriimauksen räjähdysmäinen kasvu. Kokemuksen karttuessa virtuaalitapahtumien osallistujat eivät halua asentaa kolmannen osapuolen ohjelmistoja ja vaativat yhä useammin bränditurvallista käyttäjäkokemusta. Zoom, GotoWebinars tai Teams eivät siis enää riitä tuottamaan ensiluokkaista verkkotapahtumakokemusta. Videoakatemian aika on täällä.

Yksinkertaisesti sanottuna videokoulutus on uusi normaali.

Uskon, että jokaisen koulutusohjelman osana on jatkossa verkkovideoita. Videoakatemia onkin loistava paikka keskittää ponnistelusi ja kerätä kaikki sisältö yhteen paikkaan.

Olen varma, että tämän luettuasi olet samaa mieltä kanssani.

1. Olemme kaikki ”ammattimaisia TV -katsojia”

Osaamme kaikki käyttää televisiota ja rakastamme sen katsomista. Puhumme ja keskustelemme ohjelmista, joita näemme ja muistamme elokuvia jopa 10 vuoden takaa. Sillä, että muistamme vanhatkin elokuvat on itse asiassa myös teoreettinen tausta nimeltään ”Pictorial Superiority Effect”*. Sen mukaan muistamme paremmin vastaanotetut tiedot kun kuvia ja sanoja käytetään yhdessä.

Esimerkiksi kolmen päivän kuluttua ihminen muistaa n. 10% lukemastaan. Jos taas näemme tiedon kuva- että sanamuodossa muistamme jopa 65% näkemistämme tiedoista.

Vanha sanonta kuuluukin ”yksi kuva vastaa tuhatta sanaa”.

Kuva vasta tuhatta sanaa

Mitä merkitystä tällä kaikella on sitten online -videolle?

B2B -näkökulmasta tämä kaikki kiteytyy siihen, että tutkimuksen mukaan 68% ihmisistä haluaa oppia uudesta tuotteesta tai palvelusta mieluiten katsomalla lyhyen videon (The State of Video Marketing 2019).
Pew Researchin tutkimuksen mukaan taas, jopa 87% käyttäjistä kertoi, että YouTube on tärkeä palvelu auttamaan heitä opettelemaan asioita, joita he eivät ole aiemmin tehneet. YouTube selvästi toimii, mutta kysymys kuuluukin: haluatko mieluummin palvella ihmisiä omassa videoakatemiassasi ja saada heidät siellä omaksumaan ja oppimaan tuotteistasi ja palveluistasi?

Online videoiden käyttö koulutuksessa onkin jo arkipäivää ja on korostunut nyt pandemian aikana. Näkemyksemme mukaan online videot toimivat koulutuksessa erinomaisesti itsenäisesti, ja tulevat jatkossa täydentämään luokkaopetusta entistä enemmän.

2. Videot sitouttavat opiskelijat tehokkaasti

Kouluttajana haluat varmasti tavoittaa mahdollisimman suuren joukon opiskelijoita, kyllä?

Tutkimusten mukaan työntekijät katsovat 75 prosenttia todennäköisemmin videon kuin lukevat asiakirjoja, sähköposteja tai verkkoartikkeleita (lähde: Forrester Research). Videoilla voi siis olla merkittävä rooli koulutusohjelmasi oppimistuloksissa.

Työntekijät katsovat 75% todennäköisemmin videota kuin lukevat tekstiä

Myös Youtubesta katsotaan yli miljardi kertaa päivässä oppimis- ja opetussisältöjä, mikä osaltaa kertoo videon toimivuudesta oppimisen kanavana. Toisaalta kaupallinen ja B2B sisältö ei taas toimi vastaavasti Youtubessa, kuten voi lukea toisesta blogistamme.

Uskon, että yksi tärkeimmistä syistä videon korkealle sitoututtamisasteelle on se, että ihmiset muistavat 20% lukemastaan ja 80% katsomastaan (lähde: Assignment Masters).

Kuulemisen-lukemisen_katsomisen_muistaminen

Lähde: https://www.wyzowl.com/infographic-the-power-of-visual-communication/

Kaikki eivät tietenkään opi vain katsomalla videoita. AssignmentHelper.com.au -sivuston työntekijöiden koulutusasiantuntijoiden tekemän tutkimuksen mukaan eri ihmiset todella oppivat ja imevät tietoa eri tavoin. Jotkut haluavat kuunnella ja oppia, toiset taas imevät tietoa katsomalla. Mutta ajattele sitä, video palvelee molempia ryhmiä, ja tekstityksen avulla voit jopa lukea katselun aikana.
Sisällön kuluttamista kuvastaakin hyvin lausahdus,”miksi lukea kirja, jos elokuva on olemassa”. Ehkä meidän pitäisi siis muuttaa toinen klassikko lausahdus RTFM (Read The F…ng Manual) muotoon WTFV: ksi (Watch The F..ng Video).

Luonnollisesti videosisällöllä on valtava vaikutus sitoutumiseen ja siihen, kuinka hyvin se toimii opetuksessa. Jos haluat syventyä lisää aiheeseen, niin suosittelen tutustumaan tähän Rochesterin yliopiston tutkimukseen.
Kaiken ylläolevan perusteella opetus kannattaa siis hoitaa luokkahuoneessa tai videon avulla, eikö niin? Lopeta siis jo ohjekirjojen tulostaminen ennen kuin on liian myöhäistä!

3. Video skaalautuu

Olemme kaikki erilaisia, niin opettajat kuin kouluttajat. Yksi on suositumpi kuin toinen ja kaikki opiskelijat haluavat hänen tunneilleen. Online -videokoulutuksissa luokkahuone on rajaton! Parhaidenkaan kouluttajien tunneille ei enää tarvitse myydä ei-oota tilanpuutteen takia. Voit siis monistaa parhaat opettajiasi ja maksimoida opiskelijamääräsi videon avulla, livenä ja tilauksesta.

Asiakkaasi ovat valmiita maksamaan premium -videosta, ja sinun pitäisi hyödyntää sitä videoakatemiassa. Esimerkiksi konsulttina voit monistaa itsesi ja saada kiinteitä tuloja pay-per view -videoluennoistasi tai videokoulutuksista. Se antaa sinulle enemmän aikaa keskittyä brändin rakentamiseen ja keynote -tapahtumiin.

Tekniikan kehitys takaa, että videoakatemia on skaalautuva palvelu ja käytettävissä kaikilla laitteilla. Oppiminen ei rajoitu enää luokkahuoneisiin.

Oppiminen ei rajoitu enää luokkahuoneisiin

Opiskelijat oppivat siis (erittäin hyvin) katsomalla videoita, ja sanoisinkin, että video sopii erityisesti suuren käyttäjämäärän ja alhaisen kertakustannuksen käyttötapauksiin, kuten esim. asiakas ja -tukipalvelut. Videon hyödyntäminen esimerkiksi asiakaspalvelussa tarkoittaa, että henkilöstölläsi menee vähemmän aikaa asiakkaiden henkilökohtaiseen auttamiseen, ja siitä huolimatta asiakastyytyväisyys kasvaa.

4. Videot tarkoittavat tuottavuutta

Tuottavuus on ydin, ainakin kun puhumme asiakkaiden säilyttämisestä tai työntekijöiden koulutuksesta. Nämä aiheet ovat erittäin tärkeitä, kuten mm. LinkedInin vuoden 2017 työpaikkaoppimisraportti osoittaa: ”80% oppimis- ja kehitysalan ammattilaisista (L&D eli Learning&Development) ovat samaa mieltä siitä, että työntekijöiden kehittäminen on johtoryhmän tärkein asia. Tästä huolimatta L&D osastojen rajoitteina ovat rajoitetut budjetit, pienet tiimit ja kyvyttömyys laskea sijoitetun pääoman tuottoa (ROI). Näihin haasteisiin vastaamiseksi heidän on pystyttävä osoittamaan liiketoiminnallinen vaikutus.” Siispä muutamia faktoja:

Koulutusvideot vähentävät kalliiden luokkahuonevalmennusten tarvetta, kuten luultavasti jo arvasit.

IBM on myös laskenut, että perinteisten luokkahuonepohjaisten koulutustilaisuuksien matka- ja majoituskustannukset ovat keskimäärin yli 40 prosenttia tapahtuman kokonaiskustannuksista. Kun 50% IBM:n koulutuksista siirrettiin verkko-oppimiseksi, niin yhtiö keräsi 579 miljoonan dollarin säästöt jo kahden vuoden aikana.

Koulutuskustannukset per työntekijä per tunti

Myös Microsoft on huomannut, että video voi olla erinomainen työkalu alentaa koulutuksen kustannuksia. Microsoftin sisäisestä videoakatemiasta onkin tullut monien luokkahuonekoulutusten korvaaja. He väittävät, että videoportaali on laskenut koulutuskustannukset 303 dollarista vain 17 dollariin osallistujaa kohden tunnissa.

Jotta voit maksimoida sijoitetun pääoman tuottoprosentin, sinun kannattaa harkita ”tallennetun live- tapahtuman” käyttöä. Perusajatuksena on järjestää tapahtuma, mutta sen sijaan, että kouluttaja tai esiintyjä olisi oikeasti paikalla, käytetään tallennetta (uudestaan ​​ja uudestaan). Kysymykset ja viestintä voidaan hoitaa viestiseinällä jolloin katsoja näe mitään eroa todelliseen live -tapahtumaan.

Ja kirsikkana kakun päällä; laatu pysyy tasaisena, tapahtumasta toiseen

LinkedIn, Twitter, Facebook, jne. some alustoja kannattaa halutessasi käyttää markkinointikanavana. Anna opiskelijoidesi jakaa linkkejä videoihisi sosiaalisessa mediassa. Näin houkuttelet entistä enemmän katsojia upeaan sisältöösi. Videon jakaminen on helppoa ja voi lisätä sitoutumista.

5. Videon ansiosta teet kannattavaa liiketoimintaa

Useimpien meistä on pystyttävä perustelemaan kulut, laskettava sijoitetun pääoman tuottoprosentti ja parannettava jatkuvasti palveluitamme, ihan vain, jotta voimme jatkaa toimintaamme. Onneksi voin vakuuttaa, että videoakatemia ei ole vain kustannuskomponentti, vaan se voi todella auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi.

Maailmalta löytyy myös tutkimuksia tämän väitteen tueksi. Esimerkiksi HubSpot Digital Consumer Trends Report -raportin mukaan 53% ihmisistä haluaa nähdä lisää videoita tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa videoakatemiallesi enemmän kontakteja ja enemmän mahdollisia liidejä.

Jo vuonna 2019 Internetin käyttäjät katsoivat videoita keskimäärin 15 tuntia viikossa. Voi hyvinkin olla, että video muodostaa 82% kaikesta Internet -liikenteestä vuonna 2021 (lähde: Cisco). Sanoisinkin, että video sisältöihin investointi on varsin turvallinen kohde pitkässä juoksussa.

Toiseen videomarkkinointitutkimukseen perustuen 96% ostajista pitää videoita hyödyllisinä ostopäätösten tekemisessä verkossa. B2B -yritysten kannalta taas on mielenkiintoista tietää, että ostajat nimeävät videon kolmen tärkeimmän sisältötyypin joukkoon työhön liittyvien ostojen tekemisessä.

Niiden ostajien prosenttiosuus, jotka pitävät videoita hyödyllisinä verkko-ostoksia tehdessään
0 %

Mitä voit tehdä, jos haluat saada myös tuottoja videoakatemiasta?

Ajattele ensin videoakatemian liiketoimintamallia ja sisällytä siihen premium/maksullista -sisältöä. Se voi olla esim. syvempiä ja pidempiä koulutusvideoita tai asiantuntijoiden suoria webinaareja, sisällön tyyppi riippuu todella paljon kohderyhmästäsi.

Freemium -malli voi toimia hyvin myös helpdesk -videoille tai konsultteille, jotka haluavat laajentaa asiakaskuntaansa. Lisää tästä aiheesta on luvassa seuraavassa blogissa.

Furutelab perusti videoakatemian

Julkaisemalla tasaisin väliajoin esim. tuote-, suosittelu- ja selitys -videoita voit varsin tehokkaasti kasvattaa uskottavuuttasi alan johtajana sekä syventää näin asiakassuhdetta. Oman alasi ajatusjohtajana on seuraavan sopimuksen tekeminen varmasti taas hieman helpompaa.

Ilmaiset webinaarit ovat todella suosittuja vuonna 2021, ja rekisteröitymisen vaatiminen niihin on tehokas tapa luoda liidejä. Icareus Suiten avulla voit pyytää katsojan sähköpostia myös ennen videon alkua, esittää kyselyn tai pyytää heitä ottamaan yhteyttä lomakkeen avulla videon katsomisen jälkeen. Voit myös näyttää napsautettavia bannereita videoissasi tai mainostaa palveluasi pre-roll mainosten avulla. Mainosten avulla voit yhdellä klikkauksella viedä katsojat oikeille tuotesivuille tai verkkokauppoihin.

Icareus Suiten tarjoaman  LMS – (Learning Management Systems) järjestelmäintegraation, kuten Moodle tai Discendum, ansiosta voit tarjota 360 asteen koulutuskokemuksen työntekijöillesi ja asiakkaillesi yhden käyttökokemuksen kautta.

Nyt on aika aloittaa ja kokea, ​​kuinka kehität koulutustoimintasi mukaansatempaavaksi premium -videoakemiakokemukseksi, jota yleisösi rakastaa!

Lataukset ja materiaalit

Tässä blogiin liittyvät lisätiedot ja materiaalit ladattavaksi:

Icareus Enterprise Video -presentaatio

Lisätietoa palvelusta ja sen monista käyttökohteista

Icareus Enterprise Video -palvelu

Lue lisää palvelusta ja ratkaisuistamme verkkosivuiltamme.