Capital AV tekee tapahtumasta audiovisuaalisen elämyksen 

Tekniset toteutukset tapahtumiin jo 30 vuoden kokemuksella

Capital AV on suomalainen, tapahtumatekniikkaan erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa yrityksien ja julkisten toimijoiden tapahtumiin niin esitystekniikan, valaistuksen kuin äänentoiston. Palvelut kattavat mm. yritystilaisuudet, messuosastot, konsertit, TV-showt, muotinäytökset ja yksityistilaisuudet. Capital AV:lla on myös oma virtuaalinen studio laadukkaita hybridi ja online tapahtumatuotantoja varten.

Capital AV toteuttaa joka vuosi satoja erilaisia tapahtumia asiakkainaan sekä design-, tapahtuma- ja markkinointitoimistoja että suomen suurimpia yrityksiä. Capital AV:n asiakkaita ovat mm. Kesko, ISS, Mehiläinen, Samsung, Scandic ja Idols -tuotannot.

Capital AV customers

Yhteenveto

Tapahtumat siirtyivät keväällä 2020 ”yhdessä yössä” verkkoon ja Capital AV reagoi muutokseen nopeasti. Käytössä olleet ratkaisut eivät kuitenkaan riittäneet vastaamaan asiakkaiden työnkulku-, laatu- ja ominaisuusvaatimuksiin, joten Capital AV otti yhteyttä Icareukseen.

Icareus ja Capital AV rakensivat yhdessä Icareuksen Tapahtuma ja Webinar -videopilvestä kokonaisuuden, jolla Capital AV kykenee tavoitteidensa mukaisesti tekemään virtuaalitapahtumista elämyksiä.

Ratkaisu

Icareus Event and Webinar

Kumppani

Logo CapitalAV

Haaste

Korona-pandemia yllätti ja samalla jäädytti koko tapahtuma-alan toiminnan alkuvuodesta 2020. Capital AV:n perinteinen liiketoiminta muuttui käytännössä muutamassa päivässä, kun tapahtumat siirtyivät virtuaalisiksi.

Pandemian pitkittyessä ja kokemuksen karttuessa asiakkaat alkoivat vaatia yhä laadukkaampia virtuaalitapahtumia. Vaatimuksia olivat mm. yritysten mukaan brändätyt tapahtumasivut, siirretty katselunaloitus, interaktiivisuus ja viestiseinä, osallistujien hallinta ja jopa multi-room eli useita yhtäaikaisia huoneita sisältävät virtuaalitapahtumat.

Vastatakseen asiakkaidensa tarpeisiin Capital AV otti yhteyttä Icareukseen.

Ratkaisu

Ratkaisuksi valikoitui Icareus Tapahtuma ja Webinar -videopilvi, joka tarjosi Capital AV:lle tarvittavat ominaisuudet ja mahdollisuuden räätälöidä alustaa edelleen.

Helppokäyttöisyys mahdollisti nopean käyttöönoton
Seuraava asiakastapahtuma painoi jo päälle ja aikataulupaineesta huolimatta Capital AV pystyi ottamaan Icareus -videopilven käyttöönsä jo muutamassa päivässä sen helppokäyttöisyyden ansiosta.

Brändätyt tapahtumat takaavat asiakaskokemuksen
Icareus Tapahtuma ja Webinar -videopilvi tarjosi Capital AV:lle sen tarvitseman mahdollisuuden brändätä asiakkaidensa virtuaalitapahtumat.

Vuorovaikutteisuudella parempaa vaikuttavuutta
Tutkimukset osoittavat, että vuorovaikutteisuus lisää osallistujan keskittyneisyyttä ja tapahtuman vaikuttavuutta. Icareuksen Tapahtuma ja Webinar -videopilvi ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa hybridi-viestiseinä ja kyselytyökalu. Näiden lisäksi tarjolla on integraatiot useisiin viestiratkaisuihin ja kyselytyökaluihin kuten Slido, RumbleTalk, Minnit ja Giosg.

Räätälöinnillä laatua ja entistä laajempia asiakastapahtumia
Capital AV haluaa tarjota asiakkailleen myös uraauurtavia lisäpalveluita kuten siirretyn katselunaloituksen eli ”start-over” -ominaisuuden. Ominaisuuden ansiosta tapahtuman osallistuja ei koskaan ”myöhästy” tapahtumasta, koska voi aina aloittaa tapahtuman katsomisen alusta. Icareus Tapahtuma ja Webinar -videopilven kautta onnistuu luonnollisesti myös lähetysten tallennus ja jälkikatselu.

Virtuaalitapahtumien yhä kasvaessa ja monipuolistuessa Capital AV ennakoi asiakkaidensa tarpeen tuottaa useita yhtäaikaisia live striimejä tapahtumista; näin syntyi ns. multi-room -ominaisuus. Multi-room tapahtumassa on yhden tapahtumahuoneen sijaan useita eri huoneita, joko eri yrityksiä tai eri aihepiirejä varten. Osallistuja voi siis valita vapaasti häntä kiinnostavat esitykset. Ominaisuus toteutettiin yhteistyössä Capital AV:n kanssa ja nyt Capital AV voi tarjota asiakkailleen esimerkiksi virtuaalisia messuja, laajoja yritystapahtumia ja vaikkapa festivaaleja.

“Tarvittiin oma, omissa käsissä oleva alusta kaluston jatkeeksi. Icareuksen valintaan vaikuttivat paitsi palvelun kotimaisuus, myös sen ominaisuuksien soveltuvuus ja joustavuus.”

CapitalAV_Miika_Granholm
Miika Granholm
Account Manager, Capital AV

Tulokset

Icareuksen yhteistyön myötä Capital AV pystyy tarjoamaan asiakkailleen laadukkaampia ja monipuolisempia virtuaalitapahtumia. Tilanteisiin mukautuvan jakelualustan ansiosta Capital AV täyttää palvelulupauksensa ja tekee tapahtumasta audiovisuaalisen elämyksen myös virtuaalisesti.

vuotta tapahtuma-alalla
0 +

Muita asiakascaseja

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Helsingin kaupunki

Kaupungin videoviestinnän palvelu

Icareus on toimittanut uudistetun Helsinki-kanava palvelun Helsingin kaupungille. Helsinki-kanava on kaupungin videoviestinnän kanava ja tarjoaa kaupunkilaisille tärkeitä ja ajankohtaisia videosisältöjä ja -tapahtumia.

Helsinki-kanavan kautta viestintä onkin huipputehokas keino tavoittaa ja tiedottaa ajankohtaisista ja asiapitoisista asioista kuntalaisille sekä omille työntekijöille.

asiakkaat-veikkaus

Veikkaus

OTT videon ja palvelunhallinta hevosurheilufaneille

Veikkaus Oy on suomalainen rahapeliyhtiö, joka syntyi vuoden 2017 alussa, kun Fintoto, Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja entinen Veikkaus yhdistyivät.
Vuonna 2017 Veikkaus oli liikevaihdolla mitattuna Suomen 21. suurin yritys ja sillä on noin 2000 työntekijää.