TV Everywhere ja Hybridi-TV videopalvelut kanavalle

AlfaTV - Kasvava valtakunnallinen TV-kanava

AlfaTV on suomalainen mainosrahoitteinen televisiokanava, joka aloitti toimintansa 1. lokakuuta 2012 nimellä BC-TV ja vaihtoi nimensä AlfaTV:ksi 1. joulukuuta 2013. AlfaTV:n omistaa Brilliance Communications Oy. Yhtiön omistavat yksityishenkilöt eikä sen taustalta löydy yksittäistä suuromistajaa.

AlfaTV lähettää elokuvia, viihdettä, kulttuuria sekä ajankohtais-, asia- ja teemaohjelmia. Se rakentaa päivittäisen ohjelmistonsa muutaman tunnin ohjelmablokin varaan. Kanava lähettää ohjelmaa klo 7–12 ja prime time -aikana kello 19–00. AlfaTV ilmoittaa huomioivansa laajasti eri kohderyhmät ja erityisesti 55+ kohderyhmän.

AlfaTv Permanto.fi permanto

Yhteenveto

Alfa TV on suomalainen kasvava generalisti kanava, joka näkyy Suomessa antenni, -kaapeli ja operaattoreiden IPTV ja OTT viihdepalveluissa.

Case kertoo, kuinka Icareus toteutti AlfaTV kanavalle Online video- ja hybridi-TV palvelut pohjautuen Icareuksen TV Everywhere ratkaisuun, jotta kanavan katsojat pääsevät seuraamaan kanavaa koska tahansa ja mistä tahansa. Toteutimme kokonaisratkaisun yhdessä kumppanimme Digitan kanssa.

Ratkaisu

Kumppani

Digita logo

Haaste

Tyhjältä pöydältä

Alfa TV oli uudehko kanava, 2012 aloittanut TV-kanava, joka oli 2017 päässyt valtakunnalliseen jakeluun 2017. Kanavalla ei ollut käytössään minkäänlaista online tai web-TV palvelua, mutta halusi nyt sellaisen palvellakseen katsojiaan paremmin. AlfaTV esitti tarpeensa kanavan Antennti-verkko jakelusta vastanneelle Digitalle, joka lähti suunnittelemaan palvelua yhdessä ratkaisua kumppaninsa Icareuksen kanssa.

Ominaisuuksina Live ja On-demand

Palvelun lähtökohtana oli tarjota asiakkailleen mahdollisuus katsoa Live-lähetystä, selata vanhoja ohjelmia catch-up TV -palvelusta ja nähdä ohjelmatiedot EPG:stä.

Brändin mukainen käyttökokemus kaikissa päätelaitteissa

Luonnollisesti Alfa TV halusi, että sen online TV-palvelut näyttävät sen omalta brändiltä. Sen lisäksi palveluiden tuli toimia kaikissa selainpohjaisissa ympäristöissä kuten tietokoneilla, mibiilissa ja tableteissa, mutta myös HbbTV SmartTV -päätelaitteissa.

Nopea transkoodaus ja ohjelman julkaisu

Kanava itse tuottaa paljon ohjelmia ja monesti myös lähettää niitä Livenä. Ohjelmalähetys tallennetaan jonka jälkeen kanava haluaa julkaista se verkkopalveluissa mahdollisimman nopeasti eri kuvanlaaduiksi transkoodattuna jolloin se on optimoitu eri päätelaitteille ja verkkonopeuksille parhaaksi mahdolliseksi käyttökokemukseksi.

Palvelunhallinta sisäisesti AlfaTV:ltä
TV-kanava ja päivittäinen sisällöntuotanto on hektinen alue ja siksi Alfa TV:n vaatimuksiin myös kuului, että heidän omat työntekijänsä pystyvät hallinnoimaan kaikkia heidän sisältöjään ja palveluitaan verkkoympäristössä ilman teknistä apua.

“Icareuksella on pitkä historia toimiessaa teknologia- ja palvelukumppanina TV-kanaville ympäri maailmaa. AlfaTV on kasvava TV-kanava Suomessa ja olemme hyvin iloisia, kun pääsemme aloittamaan yhteistyön heidän kanssaan.”

Mikko Karppinen
Johtaja, Icareus

Ratkaisu

Kokonaisratkaisu tuo huolettomuutta ja laatua

AlfaTV:lle toimitettu palvelu sisältää pilvipohjaisen Icareus TV Everywhere –ratkaisun, joka perustuu Icareus Suite Online Video and TV Platform (OVTP) alustaan, korkealaatuisen sisällönjakeluverkko -palvelun (CDN, content delivery network), brändätyt responsiivisen web käyttöliittymän sekä videosoittimet omassa AlfaTV:n palvelussa nimeltä “Permanto” sekä HbbTV catch-up TV sovellus, joka on saatavilla hybridi-televisioissa Alfa TV:n kanavalla.

Icareus TV Everywhere mahdollistaa monipuolisesti

Icareus TV Everywhere –videopilvipalveluratkaisun avulla AlfaTV pystyy hallinnoimaan kanavan Live, on-demand kuin eri metadatapalveluiden online-näkyvyyttä.

Ratkaisu tarjoaa varmatoimisen verkkovideo sisällönhallinta –ja jakelujärjestelmän, joka sisältää monipuolisia työkaluja videosisällön lisäämiseksi verkkoon, automaattisen sisällön transkoodauksen ja optimoinnin eri päätelaitteille, sisällön ja metadatan hallinnointityökalut ja jakelun parhaalla mahdollisella laadulla. Skaalautuva alusta vastaa tarpeisiin oli yleisö sitten pieni tai suuri.

Räätälöidyt käyttöliittymät

Icareuksen videopilvipalvelu sisältää erilaisia videosovelluksien ja verkkosivujen mallipohjia, joita voidaan muokata, räätälöidä ja julkaista helposti ja nopeasti asiakkaan brändin mukaisina eri verkkosivuilla ja päätelaitteissa. Näin julkaistiin myös Alfa TV:n Permanto -palvelu verkossa ja hybridiTV:ssä.

Nopeutta dedikoidulla transkoodauksella

Koska AlfaTV:n tapauksessa sisällöntuotanto on normaaliin yritysasiakkaaseen nähden nopeampaa ja suurempaa, haluttiin videoiden muokkaus eri laatuihin varmistaa dedikoidulla pilvitranskooderi -palvelimella.

Tulokset

Icareus työskenteli yhteistyössä AlfaTV:n ja kumppaninsa Digitan kanssa toteuttaakseen asiakkaan tarpeita vastaavan palvelun.

Ratkaisuna asiakas sai heidän brändinsä mukaisen responsiivisen Permanto -verkkovideopalvelun, josta kanavankatsojat voivat katsoa suorialähetyksiä, nähdä catch-up TV:n kautta jo aikaisemmat ohjelmat, nähdä EPG-ohjelmaoppaasta ohjelmatiedot ja hakea palvelusta eri sisältöjä.

Asiakas pystyy itse hallinnoimaan Icareuksen pilvipalvelun kautta kaikkea sisältöä ja niiden julkaisua, mainontaa sekä videosoittimien ja jopa Hybridi TV -palvelun ulkoasua.

Toimitusprojekti kesti noin 30 päivää.

Muut asiakas-caset

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Bright

Seuraava askel tapahtuma striimauksessa ja webinaareissa

Bright Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys, joka työllistää 400 alan ammattilaista. Osaavalla, kokeneella ja intohimoisesti alaan suhtautuvalla henkilökunnalla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus ja kyky luoda ainutlaatuisia elämyksiä.

Minifiddlers

Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.