Seuraava askel tapahtumastriimauksessa ja webinaareissa

Bright-tiimi on toteuttanut pohjoismaiden haastavimpia ja mullistavimpia tapahtumia

Bright toimii yritys- ja kulttuuritapahtumissa, live -musiikki kiertueilla ja festivaaleilla, teatteri, televisio- ja filmiteollisuudessa, urheilu ja muissa suurtapahtumissa sekä toimittaa ja ylläpitää kiinteitä ratkaisuja museoissa, teattereissa, konserttisaleissa, klubeissa, hoteilleissa sekä kauppaketjuissa.

Bright Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys, joka työllistää 400 alan ammattilaista. Osaavalla, kokeneella ja intohimoisesti alaan suhtautuvalla henkilökunnalla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus ja kyky luoda ainutlaatuisia elämyksiä. Bright Groupin omistavat tytäryhtiöiden aiemmat omistajat yhdessä sijoitus- ja varainhoitoyhtiö Capmanin kanssa. Yrityksen kokonaisliikevaihto on noin 100 M€.

Brightin webinar ja webcasting asiakkaita ovat mm.

Icareus Webinar käyttäjiä

Yhteenveto

Bright on pohjoismaissa toimiva tapahtuma-, viihde- ja elämyspalveluiden tarjoaja joka tarvitsi modernin ja luotettava webcasting ja webinar ratkaisun heidän liiketoimintansa skaalaamiseksi.

Tämä case esimerkki kertoo kuinka me toimitimme Icareus Suite Webinar työkalun ja konfuguroimme sen vastaamaan Brightin työjärjestystä, kehitimme useita uusia ominaisuuksia heidän tarpeidensa pohjalta ja leikkasimme tunneittain työtunteja heidän tapahtumatuotantotyöstääm. Teimme tämän kaiken kumppanimme Maxicasterin kanssa.

Tuote

Kumppani

Haaste

Vanhentunut ratkaisu taustalla

Bright oli käyttänyt erästä suosittua online videoalustaa, mutta johtuen sen tekniset rajoitteet ja vanhanaikainen käyttökokemus alkoivat himmentää Brightin liiketoimintavisiota. Uuden ratkaisun etsiminen alkoi. Bright halusi löytää modernin, joustavan sekä luotettavan online video alustan, joka voidaan konfiguroida heidän tarpeidensa mukaan.

Oikean tuotteen löytäminen vie aikaa

Bright halusi olla valintaprosessissaan perusteellinen ja testasi useita eri alustoja ennekuin sitoutui mihinkään. He keräsivät tietoa eri maaorganisaatioiltaan kunkin maan paikallisista vaihtoehdoista, identifioi vaihtoehdot ja aloitti 3-6 kuukauden testijaksot.

Hyvin tasapainotettu kumppanuus tuo erinomaisen ratkaisun

Icareus ja Maxicaster ovat vuosien varrella työskennelleet yhteistyössä useissa eri online videoprojekteissa. Bright otti yhteyttä saadakseen luotettavan webinar ja webcasting ratkaisun, joustavan tallennuksen, transkoodauksen sekä CDN-sisällönjakelun. Alustavien keskustelujen perusteella oli selvää, että yhteinen tavoite voitaisiin saavuttaa ja yhteistyö aloittaa.

“Maxicaster on partneroitunut Icareuksen kanssa tarjotakseen korkealaatuisia webcasting ja online striimaus tapahtumia Bright Finland:lle. Icareus tarjoaa Icareus Webinar webcasting ratkaisun joka mahdollistaa meidän asiakkaalle Live –videon ja PowerPoint –esityksien lähettämisen yritysten kriittisissä tapahtumissa kuten lehdistötilaisuuksissa, tulosjulkistuksissa ja osavuosikatsauksissa sekä yritysten sisäisissä tapahtumissa. Maxicaster toimittaa palvelun yhdessä muiden palveluiden kanssa, kuten skaalatuvan CDN-kapasiteetin ta tallennustilan.”

Tommi Blom
CEO, Maxicaster

Ratkaisu

Maxicasterilta sisällönjakelu

Brightin toimitusta varten Icareus Suite Webinar integroitiin Maxicasterin sisällönjakelualustaan , jotta saatiin joustava streaming ratkaisu, joka antaa Brightille mahdollisuuden konfiguroida live streaming parameters jopa tapahtumakohtaisesti.

Icareus Webinarin monipuoliset ominaisuudet

Toisaalta Icareus Suite mahdollistaa Brightin hallinnoida webcasting -tapahtumia, tallenteita, tilaajia, päätelaitteita, paleluita, käyttöliittymiä, mainontaa ja valinnaisesti jopa rahastusta.

Icareus Suiteen pohjautuva Icareus Webinar on helppokäyttöinen videopalveluratkaisu, joka on todennäköisesti markkinoiden monipuolisin. Icareus Webinar –ratkaisun avulla pystyy Internet –selaimen kautta kautta tuottamaan, hallinnoimaan sekä jakelemaan korkealaatuisia Webinar ja Webcasting –lähetyksiä eri organisaation omiin verkkomedioihin, sosiaalisen median kanaviin kuten Facebookiin ja YouTubeen sekä muihin päätelaitteisiin jopa maailmanlaajuisesti.

Icareus Webinar tarjoaa asiakkaiden brändin mukaan muokattavan responsiivinen web-käyttöliittymän, joka tukee desktop ja mobile päätelaitteita sekä Live—tapahtumiin, että tallenteille jälkikatselua varten. Tallenteet voidaan muodostaa manuaalisesti tai automaattisesti ja niitä voi myös trimmata tai niistä voi muodostaa uusia highlight -videoita suoraan pilvessä.
Tallenteiden ja muuta on-demand sisältö voi hallita ja jaella haluttuihin sisältöpalveluihin. Live-lähetyksiin ja tallenteisiin voi liittää ja synkronoida PowerPoint ja muita esityksiä.

"Icareus Suite Webinar tarjoaa helppokäyttöisen ja luotettavan ratkaisun Live webcasting ja webinar tapahtumille kaikkiin päätelaitteisiin.”

Ari Hiekkataipale
Technical Specialist / Digital Video - Bright Group

Tulokset

Tiukan testivaiheen jälkeen Icareus, Maxicaster and Bright pitivät workshoppia ja co-creation -periaatteella konfiguroivat Icareus Webinar ratkaisun vastaamaan Brightin työjärjestystä ja yristysasiakkaiden tarpeita.

Esituotantovaihe kesti 6 kuukautta ja lopullinen ratkaisu meni tuotantoon alkuvuodesta 2018. Se vastaa nyt Bright tuotantoprosessia, tarjoaa heille intuitiivisen mutta joustavahallintakäyttöliittymän sekä erilaisia työkaluja muokata palvelua eri yritysasiakkaiden tarpeita.

Bright käyttää Icareus Webinaria heidän webinar -ja webcasting -ratkaisunaan, kun he striimaavat yritystapahtumia, tuotejulkistuksia ja tulosjulkistuksia maailman johtavien yritysten toimesta kuten Nokian, Mersedes Benzin ja Metson.

Tapahtumia vuodessa
> 0
Streaming laadun parannus
> 0 %
Uusia ominaisuuksia verrattuna vanhaa ratkaisuun
+ 0
Tarvittavan valmisteluajan muutos:
- 0 %

Muut asiakascaset

AlfaTV

TV Everywhere ja Hybridi-TV videopalvelut kanavalle

AlfaTV lähettää elokuvia, viihdettä, kulttuuria sekä ajankohtais-, asia- ja teemaohjelmia. Se rakentaa päivittäisen ohjelmistonsa muutaman tunnin ohjelmablokin varaan. Kanava lähettää ohjelmaa klo 7–12 ja prime time -aikana kello 19–00. AlfaTV ilmoittaa huomioivansa laajasti eri kohderyhmät ja erityisesti 55+ kohderyhmän.

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Minifiddlers

Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.