Teatteri Online-videon aikakauteen

Helsingin Kaupunginteatteri on elävän kulttuurin tapahtumapaikka ja Suomen suurin teatteri

Helsingin Kaupunginteatteri (HKT) on Suomen suurin ammattiteatteri, jonka ohjelmistossa on viidellä eri näyttämöllä ja lämpiöissä ulkomaisia ja suomalaisia puhenäytelmiä, komedioita, musiikkiteatteria, oman tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn tuotantoja ja lastenesityksiä. Helsingin Kaupunginteatteri tuottaa vuosittain noin 20 uutta ensi-iltaa. Esityksiä nähdään vuoden aikana noin 1 000 ja teatterissa käy vuosittain noin 300 000 katsojaa. Vakituista henkilökuntaa Helsingin Kaupunginteatterilla on noin 240.

Yhteenveto

Helsingin kaupunginteatteri Suomen suurin ammattiteatteri, joka peruskorjauksen yhteydessä tarvitsi uuden ratkaisun sisätelevision, live-streamien ja online videoiden hallintaan.

Tämä esimerkki kertoo kuinka Icareus toimitti innovatiivisen hybridi online video -ratkaisun vastaamaan HKT:n monipuolisia videotarpeita.

Tuote

Kumppani

Haaste

Pohjana rakennuksen peruskorjaus

Helsingin Kaupunginteatterin talo peruskorjattiin 2015-2017 ja osana hanketta sen TV- ja videojärjestelmät päätettiin uusia perinteisistä analogisista- ja antenni -järjestelmistä täysin IP -pohjaiseksi sisältäen tuotannon ja videojakelun.

Koko TV- ja videotoiminta Internet -pohjaiseksi

Uuden järjestelmän tuli tukea niin TV, live kuin on-demand sisältöjen katselua TV:n, PC:n ja mobiilipäätelaitteiden kautta. Sen tuli myös mahdollistaa mm. TV-kanavien jakelu talossa kuormittamatta HKT:n rajattua Internet -kapasiteettia. Talossa oli lisäksi suuri määrä televisiota, joita ei kustannussyistä haluttu uusia.

Monipuolisuus tukemaan kaikkea toimintaa

Sisäisen TV-järjestelmän lisäksi teatterin toiminnoissa hyödynnetään videota monilla tavoin, niin teatteriharjoituksissa kuin markkinoinnissa ja viestinnässä.

“Olemme erittäin tyytyväisiä kun löysimme Icareuksen Suite videopilvipalvelun, joka pystyi vastaamaan meidän erityisiin vaatimuksiimme. Olemme ottaneet käyttöön vasta osan Icareus videopilvipalvelun ominaisuuksista Kaupunginteatterin sisällä, mutta syksyllä tulemme perehtymään sen mahdollisuuksiin myös ulkoisessa viestinnässä ja markkinoinnissa.”

Antti Rehtijärvi
Tekninenjohtaja, Helsingin Kaupungin teatteri

Ratkaisu

Ratkaisuna hybridi –online video ympäristö

Ratkaisuksi valikoitui Icareus Suite videopilvi, joka toimitettiin hybridi –järjestelmänä vaaditun Internet -kapasiteetin minimoimiseksi. Tämä tarkoittaa, että sisäisen sisältö, kuten näyttämöiden live -streamit, jaellaan heidän sisäverkossaan olevalta Icareuksen toimittamalta streaming alustalta. Palveluhallinta ja julkisen sisällön jakelu hoidetaan taas Icareus Suite videopilvellä.

Helppo digiboksi isoihin näyttöihin

Vastatakseen HKT:n haasteeseen Icareus toimitti myös 100 kpl monikäyttöisiä ja edullisia IP-digibokseja, jotka oli helppo liittää kaikkiin olemassa oleviin ja uusiin TV-ruutuihin HDMI-johdon avulla. Toimiakseen laitteet tarvitsevat ainoastaan virtaa ja IP –yhteyden LAN tai wifi –yhteyden kautta. Luonnollisesti TV-sovelluksen ulkoasu on räätälöity HKT:n brändin mukaisesti ja sitä voi hallita suoraan Icareus Suite videopilvestä.

Responsiivisen videoportaalin kautta videot kaikkiin päätelaitteisiin

TV-käyttöliittymän lisäksi videoiden katselu onnistuu responsiivisessa videosivustolla. HKT:n sisällöt ovat siis kaikkien katseltavissa myös tietokoneissa, mobiili- ja tabletti-päätelaitteissa. Myös videosivuston käyttöliittymä on räätälöity vastaamaan HKT:n brändiä.

Suurempaa tavoitettavuutta upotettavilla videosoittimilla ja sosiaalisen median jaoilla

Icareus Suite videopilven avulla HKT pystyy hallinnoimaan Live-stiimejä ja kanavia. HKT voi tallentaa live lähetyksiä, hallinnoida tallenteita ja muita videoita ja julkaisemaan niitä omiin käyttöliittymiin. Lisäksi Icareus Suite videosoittimilla on mahdollista upottaa videoita eri verkkosivuille sekä jakaa videoita sosiaaliseen mediaan, kuten Facebookiin, Twitteriin ja LinkedIn:iin.

Mainoksia, Interaktiivisuutta, palautetta ja lisää myyntiä
HKT voi nyt lisätä videoihin omia pre-roll videomainoksia esim. tulevista teatteri näytöksistä tai käyttää lomakevideosoittimia, joilla voi ohjata käyttäjät videosta verkkokauppaa, kerätä osallistumisia tai järjestää kilpailuja.

Icareus Suiten videopilvessä voidaan hallinnoida palveluiden tilaajia, käyttäjiä, videosoittimia ja päätelaitteita.

The results

After a rigorous testing phase Icareus, Maxicaster and Bright started workshopping and co-creation to configure Icareus Suite to meet Bright’s exact workflows and corporate customer requirements. The pre-production phase took 6 months to accomplish and the final product went to production early 2018. It now matches Bright production workflow, offers them intuitive yet flexible administrative user interface and tools to meet the various customisation needs faced from corporate customers.
Bright uses the solution as their only webinar tool to stream corporate events, product releases and financial reports of top customers such as Nokia, Mercedes Benz and Metso.

Events per year
> 0
Increase in streaming quality
> 0 %
new features compared to previous platform
+ 0
time decrease in event preparations
- 0 %

Muut asiakascaset

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Bright

Bright

Seuraava askel tapahtuma striimauksessa ja webinaareissa

Bright Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys, joka työllistää 400 alan ammattilaista. Osaavalla, kokeneella ja intohimoisesti alaan suhtautuvalla henkilökunnalla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus ja kyky luoda ainutlaatuisia elämyksiä.

Minifiddlers

Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.