Lets Virtual

Työhyvinvointia yrityksiin ja vireyttä senioreille liikunnan avulla

Let's Virtual on hyvinvointiin keskittyvien videopalveluiden pioneeri Suomessa

Let’s Virtual Oy on suomalainen start-up yritys joka edesauttaa yritysasiakkaiden työntekijöiden työhyvinvointia sekä vanhusten ja seniori -kansalaisten vireyttä ja elämänlaatua liikunnallisten videopalveluiden avulla.

Let’s Virtual toimii tällä hetkellä Suomessa, mutta tähtää tulevana vuotena avaamaan liiketoimintaa myös ulkomailla. Yrityksen omistajia ovat VL Media, jolla on Suomen 3. laajin videokirjasto YLE:n ja Kavin jälkeen, sekä yksityishenkilöitä.

.

Yhteenveto

Etäpalvelut ja videokulutus hurjassa kasvussa
Etäpalveluiden käyttö ja videosisältöjen kulutus ovat kasvaneet Suomessa ja maailmassa vuosien ajan, kun ympäristö- ja kustannustietoisuus nostavat päätään. Etäpalveluilla on mahdollisuus saada myös mittakaavaetuja palveluntuotannossa.

Let’s Virtual tarjoaa B2B markkinalla liikunnallisia videosisältöpalveluita yrityksille sekä seniori -taloihin. Let’s Virtual tuottaa itse sisällöt sekä tarjoaa niitä sekä live että on-demand muodoissa.

Tämä case esimerkki kuvastaa, kuinka Icareus toteutti pilviratkaisun pohjautuen Let’s Virtualin palvelu- ja sisältökonseptiin ja toimii teknisenä alustakumppanina yritykselle.

Tuote

Kumppani

Digita logo

Haaste

Lähtötilanteena vain konsepti

Let’s Virtual oli start-up yritys jolla ei ollut omia teknisiä työntekijöitä vaan hieno ajatus palveluinnovaatiosta ja konseptista, joka olisi hyvinvointiin ja liikuntaan keskittyvä etäpalvelu.

Oma Studio sisällöntuotantoon

Sisällön Let’s Virtual halusi tuottaa omalta kevyeltä studioltaan. Studiota käytettäisiin sekä video-on-demand sisältötuotantoihin sekä suoriin lähetyksiin, joita voitaisiin myös tallentaa jälkikatselua varten.

Oma 24/7 TV kanava verkkoon

Haastavin suunnitelma konseptissa oli kuitenkin 24/7 toimiva oma kanava, jonka hallinta ja lähetys olisivat suoraan pilvipalvelusta. Kanavaa voisi näyttää esimerkiksi vanhainkodeissa tai liikuntakeskuksissa. Kanavan tulisi koostua sekä päivittäisistä Live -lähetyksistä ja ennakkoon tuotetuista ohjelmista, joita ajettaisiin, kun ei olisi Live -lähetyksiä. Kanavan ohjelmisto esitettäisiin käyttöliittymissä ohjelmisto-oppaan (EPG) avulla.

Ohjelmakirjasto

Oman kanavan lisäksi Let’s Virtual halusi luonnollisesti tarjota ohjelmakirjaston josta käyttäjä voi katsoa haluamansa ohjelman haluamaan ajankohtana.

Helpot käyttöliittymät myös senioreille

Sisällön kuluttamiseen haluttiin kuitenkin helpot käyttöliittymät jossa sisältöä voisi katsoa joko mobiileilla päätelaitteilla tai sitten isolta ruudulta TV:n tai videotykin kautta.

Tilaajapohjainen asiakkuudenhallinta

Koska kyseessä on maksullinen B2B -palvelu, Let’s Virtual tarvitsi ratkaisun tukevan myös kirjautumista sekä tilaajien/asiakkaiden hallintaa, jossa erotellaan, työhyvinvointi sekä seniori-talo asiakkaat toisistaan sekä tarjotaan kummallekin kohderyhmälle juuri heidän kaipaamansa sisältö.

“Useiden ulkomaisten partnereiden jälkeen Icareus vakuutti meidät teknologiaosaamisellaan ja palvelualttiudellaan. Pystymme näin keskittymään omaan osaamiseemme ja joustavasti käyttämään Icareus Suite alustaa erilaisiin videopalveluihimme”

Jari Lähdemäki
Chairman of the Board, Let’s Virtual Ltd

Ratkaisu

Ei merta edemmäksi kalaan

Palvelua toteuttamaan Let’s Virtual tarvitsi osaavan teknologiakumppanin. Parin ulkomaalaisen yrityksen ja erehdyksen jälkeen he löysivät Icareuksen joka lähti teknisenä kumppanina toteuttamaan ratkaisua Let’s Virtualin tarpeeseen. Palvelu toteutettiin hyödyntäen Icareus Suite videopilvipalvelua.

Oma Studio videosisällön sydämenä

Sisällön tuotannon keskukseksi Let’s Virtual toteutti oman, yksinkertaisen ja toimivan studion ensiksi helsinkiläisen liikuntakeskuksen ryhmäliikuntatilaan. Studio koostui kahdesta kamerasta, video-enkooderista, josta Live-lähetys ohjattiin verkkoon sekä tallennettiin paikallinen varmuuskopio lähetyksestä, valoista, mikrofoneista, tietokoneesta ja taustakankaasta. Myöhemmässä vaiheessa Let’s Virtual rakensi uuden studion omiin tiloihinsa Kirkkonummelle.

Icareus Suite Playlist kanava 24/7 ja VOD -ohjelmakirjasto

Let’s Virtualin palvelu hyödyntää Icareus Suite videopilvipalvelua On-demand videoiden ja metadatan hallintaan, transkoodaukseen ja jakeluun sekä Live- kanavien että EPG ohjelmaoppaan hallintaan ja kanavien jakeluun verkon ylitse. Oman 24/7 kanavansa toteuttamiseksi, Let’s Virtual palvelu hyödyntää Icareus Suite Playlist eli soittolista-kanavaa, jossa kanavan striimiiin voidaan lisätä sekä videotiedostoja, että Live -lähetyksiä, jotka muodostavat kanavan ohjelmiston. Live -lähetyksiin voidaan liittää ohjelmatieto, joka yhdessä tallenteiden metatietojen kanssa muodostavat automaattisesti EPG:n eli ohjelmaoppaan sisällön.

Päätelaite strategiana mobiililaitteet ja streaming -digiboksi

Päätelaitteet pitää valita aina palvelukonseptin ja käyttötarpeen mukaan. Samoin pitää päättää, että käytetäänkö mobiililaitteissa omia videosovelluksia vai responsiivisia web soittimia, jotka toimivat myös desktop-ympäristössä. Let’s Virtualin hyvinvointi ja etäliikuntapalvelussa konseptissa päätettiin hyödynnettävän IP-digiboksia videon esittämiseen yleisissä tiloissa, joissa on videotykki tai TV sekä mobiilisovelluksia henkilökohtaiseen käyttöön. TV:n kaukosäädin todettiin myös helpoksi ja tutuksi käyttöliittymäksi senioreille. Kaikki sovellukset olivat luonnollisesti brändätty Let’s Virtualin ilmeen mukaan.

Icareus Suite sisällönpaketointi ja tilaajahallinta mahdollistivat kaupallistamisen

Yhtenä Icareus Suite tarjoamista mahdollisuuksista on paketoida Live -kanavat tai on-demand videokirjastot eri sisältöpaketeiksi. Kun käyttäjät rekisteröityvät tai heidät automaattisesti haetaan toisesta järjestelmästä Icareus Suiteen, voidaan näille myös kohdentaa juuri oikeanlainen, heidän tilaamansa sisältö. Näin seniori käyttäjät näkevät vain senioreiden jumppavideot ja työhyvinvointi asiakkaat heidän tarpeisiin toteutetut sisällöt.

Tulokset

Let’s Virtual löysi parin epäonnistuneen ulkomaalaisen teknologiatarjoajan jälkeen Icareuksen, jonka Icareus Suite videopilvipalvelu taipui Let’s Virtualin kaikkiin tarpeisiin.

Icareus avasi Let’s Virtualia varten tilin Icareus Suite videopilvipalvelussa sekä konfiguroi palvelun, niin että yritys voi hallita sitä kautta kaikkia palveluitaan ja sisältöjä, kuten 24/7 soittolistakanavia. Live -lähetyksiä, EPG -tietoja, VOD-ohjelmakirjastoa, sisältöjen paketointia ja käyttäjienhallintaa. Lisäksi Icareus toteutti ja julkaisi brändätyt IP-digiboksi ja mobiiliapplikaatiot edullisesti ja nopeasti pohjautuen Icareuksen template -sovelluksiin.

Näin Let’s Virtual pystyy keskittymään omaan ydintoimintaansa joka on sisällöntuotanto omassa studiossaan sekä asiakkaiden palveleminen.

Työhyvinvointi ja senioreiden liikuntapalvelut ovat Let’s Virtualin ensimmäiset julkaistut palvelut, mutta yritys tulee aloittamaan myös muita innovatiivisia videopalveluita lähitulevaisuudessa.

2000
Tuotannossa
0 h
Ohjelmia tehty (noin)
0 +
Onnellisia käyttäjiä

Muut asiakascaset

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Bright

Seuraava askel tapahtuma striimauksessa ja webinaareissa

Bright Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys, joka työllistää 400 alan ammattilaista. Osaavalla, kokeneella ja intohimoisesti alaan suhtautuvalla henkilökunnalla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus ja kyky luoda ainutlaatuisia elämyksiä.

Minifiddlers

Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.