Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Viulunsoiton videoetäopetuksen pioneeri

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista. Opetuksesta vastaa, opetusmenetelmän kehittänyt maailman kuulu viulunsoiton professori Géza Szilvay.

Caprice toimii kymmenessä maassa, mm. Saksassa, Koreassa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Tanskassa, Färsaarilla, Israelissa, Grönlannnisa ja USA:ssa.

Yhteenveto

Caprice Oy on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.

Caprice haluaa tarjota korkealaatuista viulunsoitonopetusta. Tavoittaakseen kaikki innokkaat viulunsoitonopiskelijat Caprice tarvitsi onlinevideoratkaisun joka tarjosi opetuksen vaatimaa korkeaa teknistä laatua globaalisti sekä liiketoimintamallin, jossa Caprice pystyi kääntämään laadukkaan sisällön maksulliseksi palveluksi.

Tuote

Ratkaisu

Haaste

Helppo ylläpito, oma brändi – Ei teknistä osaamista

Caprice Oy:lla oli 120 opetustuntia videolla, jotka he halusivat kaupallistaa mahdollisimman tehokkaasti. He tarvitsivat online videoratkaisun, joka on helposti hallittava ja ylläpidettävä heidän oman ei-teknisen henkilökuntansa toimesta.

Ratkaisun oli myös tarjottava helppokäyttöinen, intuitiivinen ja heidän oman brändinsä mukainen räätälöity videokäyttöliittymä. Käyttöliittymän tuli myös olla responsiivinen, jotta viulunsoiton opiskelijat voisivat hyödyntää materiaalia, niin tietokoneilla, tableteilla ja mobiiilipäätelaitteilla.

Globaaliratkaisu

Koska viulunsoitto on globaalia, materiaaali kansainvälistä ja Colourstrings-opetusmetodi kiinnosti ja edelleen kiinnostaa ympäri maailmaa, niin järjestelmän tuli tukea videosisällönjakelua, korkeimmalla mahdollisella laadulla ympäri maailmaa.

Kurssit eri sisältöpaketteihin

Jotta Caprice pystyi rakentamaan sisällöistään tilattavia kursseja eri tasoisille opiskelijoilla, tuli ratkaisun pitää sisällään myös sisällönpaketointi -ominaisuuden sekä tilaajahallinnan.

Tilausmaksut ja kumppanimyynti

Ratkaisun tuli tarjota maksumenetelmä, joka tukee tilausvideopalvelun maksuja kuukausittain ja vuosittain sekä kansainvälisiä luottokortteja.

Kaiken tämän päälle Caprice pyrkii rakentamaan globaalia jälleenmyyntiverkostoa sisällöilleen. Jälleenmyyjiään varten he tarvitsivat ratkaisun, jossa jälleenmyyjä voi laskuttaa loppuasiakasta ja antaa pääsyn sisältöihin.

“Icareus Videopilvi tarjosi kaltaisellemme pienelle start-upille, jolla ei ollut tämän alan omaa teknologiaosaamista, helppokäyttöisen, monipuolisen ja meidän näköisen palvelun myydä omia videosisältöjämme suoraan kuluttajille. Helpon käyttöönoton ja ylläpidon lisäksi meille on ollut erittäin tärkeää Icareuksen joustavuus ja asenne ottaa huomioon meidän tarpeemme palvelun kehityksessä.”

Maarit Rajamäki
Toimitusjohtaja, Caprice Oy

Ratkaisu

Ratkaisuna Icareus Suite Videopilvi

Caprice Oy:n ratkaisuksi valikoitui Icareus Suite videopilvi, johon asiakkaalle avattiin tili Minifiddlers -videopalvelulle. Icareus Suite videopilvi toimii skaalautuvassa ja varmatoimisessa globaalissa pilviympäristössä.

Oma Minifiddlers – käyttöliittymä

Icareuksella on useita valmiita videokäyttöliittymäpohjia, joiden avulla saadaan erittäin nopeasti rakennettua ja räätälöityä asiakkaan brändin mukainen videosivusto. Lisäksi Icareus tekee täysin räätälöityjä videosivustoja ja käyttöliittymiä.

Minifiddlers –palvelusaa on käytössä Icareuksen responsiivinen videokäyttöliittymäpohja, jota kuitenkin räätälöitiin asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Näin saatiin täysin uniikki, toimiva ja juuri Minifiddlers palvelun tarpeisiin suuniteltu videopalvelu. käyttöliittymäpohjaa hyödyntämällä palvelu saatiin tuotantoon nopeasti ja vastaamaan Minifiddlersin budjettia.

Responsiivisuuden ansiosta videopalvelu on käytettävissä niin tietokoneissa, mobiili- kuin tabletti-päätelaitteissa.

Globaalia ja korkealaatuista videosisällönjakelua haluttuihin maihin

Koska Minifiddlers –palvelun asiakkaat eli viulunsoiton opiskelijat ovat ympäri, on videopalvelulla oltava erinomainen saavutettavuus ja videojakelun katettava lähes koko maailma.

Icareus Suite videopilvi on yhdistetty globaaleihin sisällönjakeluverkkoihin (CDN, Content Delivery Network ). Videojakelu on optimoitu asiakkaan tarpeiden pohjalta hyödyntäen mm. CenturyLinkin, Akamain, Verizonin ja Maxicasterin jakeluverkkoja.

Minifiddlersin kohdalla valittiin globaali CDN, joka mahdollistaa jakelumaiden konfiguroinnin ja jakelun estämisen ei-haluttuihin maihin. Caprice ei halunnut, että sisältöä pääsee tässä vaiheessa katsomaan tietyssä Aasian maassa, joten pääsy sisältöön estettiin.

Sisällön paketointi ja tilaajien hallinta on liikettoiminnan pohja

Icareus Suite pilvipalvelu tarjoaa moninaisia ominaisuuksia maksullisen videopalvelun toteutukseeen. Ensimmäisenä on tietysti sisällönhallinta. Icareus Suite tarjoaa mahdollisen määritellä, että onko videosisältö julkista (esim. mainosvideot), vaativat kirjautumisen palveluun (esim. opetusnäyte videot) tai vaativatko ne palvelun tilaamisen (esim. opetusnäyte videot). Sen lisäksi palvelun tilaamisen vaativat videot pitää pystyä paketoimaan eri sisältöpaketteihin, jotka ovat Minifiddlers –casessa eri vuosikurssit.

Toiseksi Icareus Suite tarjoaa tilaajahallinnan (subsriber management), jossa voidaan hallita palveluun verkkosivuilla rekisteröityneitä tilaajia ja heidän tietojaan tai luoda uusia käyttäjiä manuaalisesti.

Kätevät maksumenetelmät ja tasainen kassavirta antavat pohjan kasvulle
Icareus Suite videopilvi on integroitu eri maksupalveluratkaisujen kanssa. Minifiddlers palvelussa otettiin aluksi käyttöön Icareuksen PayPal-integraatio, mutta melko nopeasti huomattiin tarve monipuolisempaan ja käyttäjäystävällisempään ratkaisuun. Maksujärjestelmäksi valikoitu lopulta Bambora –palvelu, joka tarjosi kätevät luottokorttimaksut, käyttöliittymät ja kauppiastilin tilausvideopalvelun asettamiin tarpeisiin.

Lisäksi Capricella on yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat erilaisia tuotteita tai palveluita viulunsoittoon. Osa näistä kumppaneista oli myös kiinnostuneita myymään Minifiddlers –tilausvideopalvelua asiakkailleen. Tätä varten otettiin käyttöön Icareus Voucher –ominaisuus, jonka avulla Caprice pystyy tekemää erilaisia etukuponkeja, jotka oikeuttavat pääsyn sisältöön. Jälleenmyyjät voivat myydä näitä yksilöllisiä kuponkeja omille asiakkailleen.

Matka ja kehitys jatkuu

Icareus ja Caprice ovat jatkuvasti yhteydessä ja jatkokehittävät palvelua yhdessä asiakkaan toivomaan suuntaan auttaen Minifiddlers -palvelua valloittamaan uusia kansainvälisiä markkinoita.

Tulokset

Caprice tarvitsi Minifiddlers -etäopiskelun verkkovideopalvelun, jonka avulla he pystyivät tarjoamaan korkealaatuista opetusta maailmanlaajuisesti ja kaupallistamaan ensiluokkaisen sisältönsä.

Icareus toimitti Icareus Suiten pilvivideopalvelun trjoaa työkalut videosisältöjen hallintaan, jakeluun ja esittämiseen. Videosisältöjen kaupallistamiseksi videot ja Live tapahtumat voitiin paketoida myytäviksi sisältökokonaisuuksiksi joihin liitettiin kuukausi / vuosi tilauspohjainen liiketoimintamalli. Tilaajia Carpise hallitseee Suiten  tilaajienhallintatyökalujen avulla.

Loppukäyttäjiö varten Icareus räätälöi responsiivisen web-käyttöliittymän pohjautuen sivupohjaan,

Icareuksen voucehr-ratkisu mahdollisti jälleenmyyjäkanavien hyödyntämisen ja laadukkkaan sisällönjakelun maailmanlaajuisesti.

Toimitetun ratkaisun ja palvelun avulla Carprice pystyi käynnistämään korkealaatuisen Minifiddlers-palvelun, saamaan tasaisesti tuloja ja kasvamaan taloudellisesti globaaleille markkinoille.

Icareus ja Caprice ovat läheisessä, molempia osapuolia hyödyttävässä yhteistyössä ja jatkavat Minifiddlers-palvelun kehittämistä asiakkaan tarpeisiinsa perustuen ja auttaen Minifiddlersia valloittamaan uusia kansainvälisiä markkinoita.

Tuotannossa
2016 -
Vuosikursseja
0
Maita joissa asiakkaita
0 +

Muut asiakascaset

AlfaTV

TV Everywhere ja Hybridi-TV videopalvelut kanavalle

AlfaTV lähettää elokuvia, viihdettä, kulttuuria sekä ajankohtais-, asia- ja teemaohjelmia. Se rakentaa päivittäisen ohjelmistonsa muutaman tunnin ohjelmablokin varaan. Kanava lähettää ohjelmaa klo 7–12 ja prime time -aikana kello 19–00. AlfaTV ilmoittaa huomioivansa laajasti eri kohderyhmät ja erityisesti 55+ kohderyhmän.

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Helsinki City Theater

Teatteri Online-videon aikakauteen

Helsingin Kaupunginteatteri (HKT) on Suomen suurin ammattiteatteri, jonka ohjelmistossa on viidellä eri näyttämöllä ja lämpiöissä ulkomaisia ja suomalaisia puhenäytelmiä, komedioita, musiikkiteatteria, oman tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn tuotantoja ja lastenesityksiä.