Icareus uudisti Helsinki-kanavan

Helsinki, 04.02.2021, Icareus on toimittanut uudistetun Helsinki-kanava palvelun Helsingin kaupungille. Helsinki-kanava on kaupungin videoviestinnän kanava ja tarjoaa kaupunkilaisille tärkeitä ja ajankohtaisia sisältöjä. Helsinki-kanavan teknologia-alustana on Icareus Suite videopilvipalvelu.

Videoiden suosio sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä on kasvanut viime vuosina niin yksityisellä kuin julkisella puolella valtavasti. Videoviestinnän tehokkuus onkin jopa kuusinkertainen verrattuna teksti- ja kuvaviestintään. Toisaalta sosiaalisessa mediassa ihmiset katsovat keskimäärin yhtä videota vain kuusi sekuntia, katsojat vaihtavat nopeasti uuteen sisältöön ja siellä pärjäävät erityisesti viihteelliset sisällöt. Vastaavasti tutkimukset ovat osoittaneet, että katseluiden määrä ja kesto ovat huomattavasti korkeampi, mikäli videot ovat organisaation omilla verkkosivuilla. Helsinki-kanavan kautta viestintä onkin huipputehokas keino tavoittaa ja tiedottaa ajankohtaisista ja asiapitoisista asioista kuntalaisille sekä omille työntekijöille.

Helsinki-kanava tarjoaa verkkolähetyksiä ja julkaisee tallenteita muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksista, Helsingin kaupunginorkesterin konserteista ja pormestarin asukasilloista. Kanavalla julkaistaan myös kaupunkilaisten omia ”Kaupunkilaisten videot”-sisältöjä. Suurin osa sisällöistä ovat kaikkien katsottavissa. Julkisten sisältöjen lisäksi Helsingin kaupunki julkaisee videoita, joiden näkyvyys on rajattu kaupungin henkilökunnalle.

Videoita katsottiin vuonna 2019 Helsinki-kanavavalla yhteensä yli 400 000 kertaa. Suoria lähetyksiä lähetettiin 75 ja niitä katsottiin yhteensä noin 54 000 kertaa. Katsotuin video oli Asuminen kerrostalossa. Sitä katsottiin yli 36 000 kertaa. Katsotuin suora lähetys oli Pormestarin itsenäisyysjuhla neljäsluokkalaisille, jota katsottiin yhteensä yli 24 000 kertaa.

Icareus toimitti vuoden 2020 alussa uudistetun Helsinki-kanava videosivuston, jonka käyttöliittymä päivitettiin kaupungin uuden verkkobrändin mukaiseksi loppuvuodesta 2020. Korona -pandemian myötä videoiden katselu Helsinki -kanavalla on noussut ja yksittäiset Live -lähetykset, kuten Pormestarin Info -videot ja Helsingin kaupunginorkesterin konsertit ovat saaneet tuhansia katsojia.  Helsingin kaupungin järjestämät etävappu tapahtumat tavoittivat Helsinki -kanavan kautta lähes 130 000 live- ja tallennekatsojaa.  

Icareus voitti tarjouskilpailun Helsinki-kanavan toimituksesta tarjoten monipuolisimman ja kokonaisedullisimman ratkaisun kaupungille. Vaatimuksina olivat muun muassa tuki Live -streaming lähetyksille usealla eri samanaikaisella kanavalla tuhansille katsojille, automaattiset tallenteet live lähetyksistä, helppo videoarkistonhallinta, tuki tekstityksille, integraatiot sosiaalisen median palveluihin kuten YouTubeen, sarjat ja Podcast -lähetykset, videoiden katselu ja podcast -kuuntelu kaikista eri selainpohjaisista päätelaitteista, adaptiivinen videosisällönjakelu sekä sen rajoittaminen maantieteellisesti, integraatio Helsingin kaupunginvaltuuston Datapumppu -järjestelmään sekä helpot työkalut ja rajapinnat videoiden lisäämiseksi ja jakamiseksi eri verkkosivuille. Luonnollisesti julkisen käyttöliittymän tuli olla räätälöitävissä vastaamaan Helsingin kaupungin visuaalista ilmettä.  

Icareus toteutti Helsinki -kanava palvelun käyttäen SAAS -pohjaista Icareus Suite videopilvipalvelua, joka vastasi näihin monipuolisiin vaatimuksiin. Icareus Suite on käytössä kymmenillä kotimaisilla ja kansainvälisillä yrityksillä ja organisaatioilla useissa Euroopan maissa.

Icareuksen toimitusjohtaja Toni Leiponen kommentoi toimitusta: “Olemme ylpeitä ja iloisia, että pääsimme toteuttamaan Helsingin kaupungin videopalvelua, joka toimii suunnannäyttäjänä videoviestinnän laadussa ja laajuudessa kaikille Suomen kunnille. Icareus Suite videopilvipalvelumme taipui upeasti Helsingin kaupungin tarpeisiin ja osoitti monipuolisuutensa edelläkävijöiden työkaluna”.

Icareus Suite on videopilvipalvelu, jonka avulla niin yritykset, julkiset toimijat kuin muutkin organisaatiot voivat tehostaa omaa sisäistä ja ulkoista viestintäänsä, markkinointia, myyntiä sekä koulutusta. Palvelun avulla organisaatiot voivat hallita ja jaella videosisältöjään tietoturvallisesti kaikissa päätelaitteissa. Icareus Suite on Euroopan monipuolisin online videopalvelu, jota käyttävät niin TV-kanavat, operaattorit, yritykset, julkiset organisaatiot, kuin mikroyrityksetkin. Icareus Suite tarjoaa lukuisia ominaisuuksia kuten Live streaming -lähetykset, Video-on-demand suoratoistopalvelut, räätälöitävät videoportaalit, Webinar -tapahtumat, Sosiaalisen Median integraatiot, tilaajahallinnan, mainosten hallinnan, maksumuurit ja kätevän mobiilisovelluksen videoiden lataamiseen kännykästä palveluun.

Lue lisää:  https://icareus.fi/icareus-suite-videopilvi/

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja Helsingin seudun noin 1,49 miljoonaa asukasta ja 779 000 työpaikkaa käsittävän talousalueen keskus. Helsinki on Suomen kulttuurillinen, hallinnollinen, poliittinen ja liike-elämän keskus, monen suuren yrityksen kotikaupunki ja maan suurin työnantaja, jolla on lähes 39 000 työntekijää. Lisätietoja: http://www.hel.fi  ja https://www.helsinkikanava.fi

Icareus Oy on vuonna 2001 perustettu, kasvava ja voitollinen suomalainen videopilvipalveluihin erikoistunut yritys. Myynnistämme noin 60% tulee Suomen rajojen ulkopuolelta ja kansainvälisesti pääasiakkaitamme ovat videoalan ammattilaiset kuten TV-kanavat, TV-operaattorit ja mediatalot. Asiakkaita meille on kertynyt vuosien varrella noin 50:stä maasta, niin Aasiasta, Lähi-idästä, Euroopasta, Afrikasta kuin myös Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Suomessa Icareuksen päätuote on räätälöitävä Icareus Suite videopilvipalvelu sekä siihen pohjautuva Icareus Enterprise Video -ratkaisu, joka tarjoaa kaikille yrityksille ja muille organisaatiolle mahdollisuuden julkaista ammattimainen Internet -videopalvelu joko sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön viestintään, markkinointiin, koulutukseen tai muihin palveluihin, kaikkiin päätelaitteisiin helposti ja edullisesti pilvestä.

Läisätietoja ja yhteydenotot:

Jessica Glad

Markkinointi ja viestintä
Icareus Oy
Sähköpostil: jessica.glad[at]icareus.com
Puhelin: +358 (0)9 2289 0801

Seuraa Icareusta:

Tähän uutiseen liittyviä materiaaleja:

Lataukset ja materiaalit

Tässä blogiin liittyvät lisätiedot ja materiaalit ladattavaksi:

Icareus Suite -presentaatio

Lisätietoa palvelusta ja sen monista käyttökohteista

Icareus Suite

Lue lisää kustomoitavasta Icareus Suite videopilvialustasta verkkosivuiltamme

Icareus Enterprise Video

Lue lisää yrityksille, yhdistyksille ja julkisille toimijoille tarkoitetusta, brändättävästä Icareus Enterprise Video videopilvialustasta verkkosivuiltamme

Icareus Tapahtuma- ja Webinaari ratkaisu

Lue lisää Online ja Hybridi Live-tapahtumiin ja webinaareihin tarkoitetusta, täysin yrityksesi näköisestä ratkaisusta verkkosivuiltamme

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!