SalibandyTV aloittaa uuden aikakauden lajin lähetyksissä – Salibandyliitto lanseeraa oman videopalvelun

, , , ,
SalibandyTV_allekirjoitus_Toni-Mikko-Pekka-Jussi

Kuvassa vasemmalta, Toni Leiponen, toimistusjohtaja ja Mikko Karppinen, Kehitysjohtaja Icareus Oy:stä sekä Pekka Ilmivalta, toiminnajohtaja ja Jussi Ojala, viestintäjohtaja Salibandyliitosta.

Helsinki, 23.5.2022, Salibandyn lähetysvalinnat ovat selvillä useiksi vuosiksi eteenpäin: Salibandyliitto lanseeraa SalibandyTV:n ja F-liiga näkyy Sanoman Ruutu-palvelussa vuoteen 2028 asti. SalibandyTV kokoaa yhteen kaikki suomalaisen salibandyn muut lähetykset.

SalibandyTV on Salibandyliiton oma palvelu ja se lanseerataan elo-syyskuussa 2022. Salibandyliitto on sopinut palvelun rakentamisesta suomalaisen Icareus Oy:n kanssa. Yhteistyö on monivuotinen.

SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta:

  1. Palvelee mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita
  2. Kaikki salibandy samassa kanavassa
  3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

Me olemme tätä pitkään pyörittäneet ja pohtineet, tehneet laajan kyselyn lähetysasioista seuroille, tutkineet markkinaa ja haastatelleet erilaisia toimijoita. Kolme vuotta Solidsportin matkassa opettivat paljon ja haluan välittää heille kiitokset yhteistyöstä. Vähitellen alkoi näyttää siltä, että kokonaan oma palvelu on mahdollinen ja paras ratkaisu ja kun saimme ideallemme tukea mm. liittohallitukselta ja muilta sidosryhmiltä ja palaset loksahtivat Icareuksenkin kanssa kohdilleen, niin tässä on tulos: syksyllä meillä on pystyssä SalibandyTV, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala taustoittaa ja jatkaa:

Koko homman pihvi on se, että teemme tätä aidosti suomalaiselle salibandylle ja salibandyseuroille. Liitto ja muutamat sidosryhmät investoivat tähän, ja kun seura tuottaa lähetyksen SalibandyTV-palveluun, niin siitä tiliytyy automaattisesti suoraan seuralle 80–90 prosenttia lähetystuotoista. Näin korkeisiin jakoprosentteihin ei olla aiemmin päästy. Näin seurat saavat pätevän tavan hankkia resursseja toimintaansa.

SalibandyTV:n rakentaminen on käynnissä. Alustan toteuttaa Icareus Oy, johon liitto on jo aiemmin rakentanut yhteyden ulkomaiden markkinoille suunnatun F-liigaTV:n myötä. Icareus on 2001 perustettu online-videoiden pioneeri Suomessa. Yrityksen referensseistä on niin pieniä kuin suuria yritysasiakkaita, jotka ovat tapahtumajärjestäjiä, yrityksiä, julkishallinnontoimijoita, yhdistyksiä, sisällönomistajia, TV-kanavia, operaattoreita ja mediataloja.

Olemme projektista äärimmäisen innostuneita – sekä henkilökohtaisesti laji-ihmisenä että yrityksemme näkökulmasta, kommentoi Icareus Oy:n toimitusjohtaja Toni Leiponen, jolla on yhtiökumppaninsa Mikko Karppisen tavoin pitkä salibandytausta.

Hienointa tässä on se, että pääsemme tekemään tätä niin laajalle yleisölle. Vuosittain striimataan tuhansia otteluita ja käyttäjiä on monenlaisia, siinä on tietysti haasteensa ja se on myös valtava mahdollisuus. Jostain mediasta lähes kaikki pelit nykyään tulevat – on upea juttu saada kaikki yhteen palveluun, Icareuksen kehitysjohtaja Mikko Karppinen lisää.

Kaudesta 2022-2023 lähtien kaikkien liiton alaisten otteluiden kaupalliset lähetykset on toteuttava SalibandyTV:seen. Kaupallisella lähetyksellä tarkoitetaan sitä, että lähetys on maksullinen. Liitto omistaa oikeudet sen alaisten otteluiden lähetyksiin. Oikeudet perustuvat liiton kilpailusääntöjen pykälään 6. Sen mukaan lajia koskevat ja kilpailutoimintaan liittyvät sähköisen viestinnän sopimukset on hyväksytettävä liitossa ja liitolla on etuoikeus niiden tekemiseen.

Edelleen on sallittua lähettää otteluita maksutta esimerkiksi seuran YouTube-kanavalle. SalibandyTV:n paras hyöty saadaan kuitenkin keskittämällä kaikki lajin lähetykset yhteen paikkaan. Lajin vaikuttavuus saadaan uudelle tasolle ja myös seurat hyötyvät enemmän.

Olemme päässeet esittelemään palvelua jo useille seuroille, mahdollisille yhteistyökumppaneille ja Salibandyliiton valtuustolle – palaute on ollut poikkeuksetta äärimmäisen kannustavaa ja positiivista. Olen muutenkin tyytyväinen, että meidän mediaratkaisumme ovat nyt selvät ja hyvällä mallilla pitkäksi aikaa, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Jussi Ojala
Viestintäjohtaja
Suomen Salibandyliitto ry
Puhelin: +358-40 777 4831
Sähköpostiosoite: jussi.ojala[at]salibandy.fi

 

Jessica Glad

Markkinointi ja viestintä
Icareus Oy
Sähköpostil: jessica.glad[at]icareus.com
Puhelin: +358 (0)9 2289 0801

Seuraa Icareusta:

Suomen Salibandyliitto ry  on perustettu 23.9.1985. Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tarkoituksena on edistää, valvoa ja ohjata maamme salibandyn ja sählyn harrastusta ja kehitystä. Salibandy on Suomen kolmanneksi suosituin palloilulaji jalkapallon ja jääkiekon jälkeen rekisteröityjen pelaajien mukaan mitattuna (yli 65 000 Pelipassipelaajaa) tällä hetkellä. Salibandyliitolla on noin 800 jäsenseuraa. Salibandyliitto on Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) perustajajäsen. Salibandya pelataan 80 maassa ja Kansainvälisellä Salibandyliitolla (IFF, International Floorball Federation) on 75 jäsenmaata kaikilta asutuilta mantereilta. IFF on rankannut miestensarjoissa 46 maata ja naisten sarjassa 40 maata paremmuusjärjestykseen.

Lisätietoja: https://salibandy.fi/

Icareus Oy on vuonna 2001 perustettu, kasvava ja voitollinen suomalainen videopilvipalveluihin erikoistunut yritys. Myynnistämme noin 60% tulee Suomen rajojen ulkopuolelta ja kansainvälisesti pääasiakkaitamme ovat videoalan ammattilaiset kuten TV-kanavat, TV-operaattorit ja mediatalot. Asiakkaita meille on kertynyt vuosien varrella noin 60:stä maasta, niin Aasiasta, Lähi-idästä, Euroopasta, Afrikasta kuin myös Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Suomessa Icareuksen päätuote on räätälöitävä Icareus Suite videopilvipalvelu sekä siihen pohjautuvat Icareus OTT -palvelu sisällönomistajille, TV-kanaville ja operattoreille, Icareus Events & Webinar -palvelu brändättyihin tapahtumiin ja webinaareihin sekä Icareus Enterprise Video -palvelu, joka tarjoaa kaikille yrityksille ja muille organisaatiolle mahdollisuuden julkaista ammattimainen Internet -videopalvelu joko sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön viestintään, markkinointiin, koulutukseen tai muihin palveluihin, kaikkiin päätelaitteisiin helposti ja edullisesti pilvestä.

Lue lisää:  https://www.icareus.fi

Icareus Suite on Euroopan monipuolisin online SaaS -pilvivideopalvelu, jota käyttävät niin TV-kanavat, operaattorit, yritykset, julkiset organisaatiot, kuin mikroyrityksetkin. Icareus Suite tarjoaa lukuisia ominaisuuksia kuten Live streaming -lähetykset, Video-on-demand suoratoistopalvelut, räätälöitävät videoportaalit, Webinar -tapahtumat, sosiaalisen Median integraatiot, tilaajahallinnan, mainosten hallinnan, maksumuurit ja kätevän mobiilisovelluksen videoiden lataamiseen kännykästä palveluun. Kaikki Icareuksen videopalvelut ovat aina bränditurvallisia, asiakkaan näköisiä palveluita, asiakkaan valitsemilla ominaisuuksilla.

Tähän uutiseen liittyviä materiaaleja

Lataukset ja materiaalit

Tässä uutiseen liittyvät lisätiedot ja materiaalit ladattavaksi:

Icareus Sports Videopilvi urheiluorganisaatioille -presentaatio

Lisätietoa palvelusta ja sen monista käyttökohteista

Icareus Videopilvi Urheiluun

Lue lisää kustomoitavasta Icareus Sports Videopilvestä verkkosivuiltamme