OTT videon ja palvelunhallinta hevosurheilufaneille

Veikkaus on Suomen kansallinen rahapeliyhtiö

Veikkaus Oy on suomalainen rahapeliyhtiö, joka syntyi vuoden 2017 alussa, kun Fintoto, Raha-automaattiyhdistys (RAY) ja entinen Veikkaus yhdistyivät.

Vuonna 2017 Veikkaus oli liikevaihdolla mitattuna Suomen 21. suurin yritys ja sillä on noin 2000 työntekijää. Veikkauksella on arpajaislain antama yksinoikeus hevospelitoiminnan harjoittamiseen Suomessa.

Ravit ovat Suomen toiseksi seuratuin urheilulaji katsojamäärillä mitattuna. Raviradoilla raveja seuraa vuosittain 800 000 katsojaa ja rahaa käytettiin totoamiseen esimerkiksi viime vuonna 203,4 miljoonaa.

Yhteenveto

Icareus on hoitanut Suomen kansallisten rahapeliyhtiöiden, Fintoton ja sittemmin Veikkauksen, Toto-TV Live internet streaming lähetyksen jakelua jo vuodesta 2010 lähtien.

Tämä case esimerkki kuvastaa, kuinka strategisesti tärkeä asia online video streaming palvelu on yrityksille ja kuinka Icareus pystyy palvelemaan asiakkaitaan nopeasti ja monipuolisesti.

Tuote

Kumppani

Digita logo

Varmatoiminen ja nopea online-streaming ratkaisu

Online videoiden katselu räjähti ja vaikutti vedonlyöntiin

Online videoiden kulutus alkoi kasvamaan eksponentiaalisesti 2000-luvulla. Fintoto huomasin videon suuren positiivisen merkityksen vedonlyöntiin ja on nyt ottanut käyttöön strategian, jossa video näyttelee keskeistä roolia.

Nopea ja varma ratkaisu unohtamatta vanhaa arkistoa

2010 lopussa Fintoto tarvitsi nopean ratkaisun ja alustan kerätäkseen Live -lähdöt raviradoilta ja jaellakseen ne eri päätelaitteisiin. Lisäksi Fintotolla oli tuhansien videoiden video arkisto Windows Media formaatissa joka ei ollut enää validi formaaatti online videokokemukseen. Fintoto esitti nämä haasteet Icareukselle ja Digitalle, jotka työskentelivät yhdessä toimittakseen alustan joka pystyy vastaamaan jatkuvasti kasvaviin yleisömääriin sekä teknologisesti varma ratkaisu tulevaisuutta ajatellen.

“Olemme nauttineet työskentelystä Icareuksen kanssa heidän joustavuuden, teknisen osaamisen ja nopean reagointikyvyn takia.”

Timo Lämsä
Fintoto, Veikkaus

Ratkaisu

Palvelu julkaistiin vain 2 kuukaudessa

Yhdessä Digitan kanssa, Icareus rakensi järjestelmän jossa Live -lähetykset saatiin raviradoilta Fintoton studioon prosessoitavaksi ja tallennettaviksi. Työjärjestely ja menetelmät automatisoitiin, niin paljon kuin mahdollista integroimalla Icareus Suite yhdessä Fintoto’s pelialustan kanssa, josta video palveluun haetaan lisämetatietoja, ohjelmatietoja ja vedonlyönti-informaatiota.

Icareus Suite videopilvipalveluna

Icareuksen rooli on ollut kehittämässä ja ylläpitämässä lineaaristen kanavien ja suoratoisto (VOD) hallintaa sekä online ja OTT käyttökokemusta. Digita vastaa live videon keräämisestä raviradoilta ja striimauksesta.

Toto-tv:n kautta hevosurheilun seuraaja saa mielenkiintoisen, sosiaalisen ja haasteita tarjoavan harrastuksen hevospelien ja raviurheilun maailmassa. Pelikohteina ovat ravikilpailujen lisäksi laukka- ja joskus myös ratsastuskilpailut.

Videon toimittaminen urheiluvedonlyöjille on kriittistä
Jotta vedonlyönti on mahdollista, on video streaming palvelun olla varmatoiminen. Lisäksi normaalis HSL-striimi pitää sisällä noin 30 sekunnin viiveen, jonka Icareus on saanut lyhennetyksi noin 5 sekunnin mittaiseksi.

Kätevät integraatiot muihin järjestelmiin
Icareus Suite alustan joustavuus mahdollisti helpon integraation Fintoto tietokantoihin saadakseen ajantasallaolevan ja monipuolisen ravi-kokemuksen lähetyksen katsojille Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Kioskit, urheilubaarit ja pelipisteet palvellaan OTT -digibokseilla
Live TotoTV lähtöjä voidaan katsella noin 800:ssa paikassa, jotka ovat kioskeja, kauppoja, urheilubaareja ja myös lisenssoituja vedonvälittäjiä. Icareus toimitti OTT -digiboksin, jossa on TV:n kaltainen käyttöliittymä, jota on helppo käyttää kioskin kaltaisessa hektisessä ympäristössä. Käyttäen Icareus Suitea, kauppojen pitäjillä on mahdollisuus ajaa omia ””in-store”” videomainos kampanjoita samoissa TV-ruuduissa TotoTV:n ohjelma-ajan ulkopuolella.

Tulokset

Toimitusprojektin aikana Icareus työskenteli läheisessä yhteistyössä kumppaninsa Digitan kanssa, jotta saatiin toteutettua haastava online videopalvelu, joka vastasi kaikkia Veikkauksen vaatimuksia ja toiveita.

Ratkaisuna asiakas sai uuden TotoTV -palvelun sisältäen räätälöidyt responsive web käyttöliittymän sekä OTT IP-digiboksisovelluksen, 800 IP-digiboksia, integraatiot järjestelmiin, joista haetaan ravien lähtö- ja tulostiedot, videoiden striimien keräämisen raviradoilta sekä lyhyen viiveen videojakelun, joka toimii luotettavasti ja erinomaisella laadulla CDN-sisällönjakeluverkon kautta ympäri maailmaa.

Veikkaus pystyy hallinnoimaan kaikkea Live sisältöä, EPG-ohjelmatietoja, digiboksipäätelaitteita ja konfiguroida videosoittimien ulkoasua suoraan Icareus Suite videopilvipalvelusta.

Toimitusprojekti kesti kokonaisuudessaan noin 2 kuukautta.

Tuotannossa
0
Live-kanavia
0
Lähetyksiä kanavalla joka päivä
0 h

Muut asiakascaset

Banco Mediolanum

Tieturvallista videoviestintää

Mediolanum group, johon myös Banco Mediolanum kuuluu, perustettiin 1982 palvelemaan perheitä ja tarjoamaan heille henkilökohtaista palvelua Family Banker konseptinsa kautta. Sillä on yli 1 300 000 asiakasta Italiassa, Irlannissa, Saksassa, Luxemburgissa ja Espanjassa, joille se on tarjonnut online käyttökokemuksen jo vuodesta 2002.

Bright

Bright

Seuraava askel tapahtuma striimauksessa ja webinaareissa

Bright Group on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Pohjoismaiden johtava tapahtumatekniikan tuotteita ja palveluita tarjoava yritys, joka työllistää 400 alan ammattilaista. Osaavalla, kokeneella ja intohimoisesti alaan suhtautuvalla henkilökunnalla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus ja kyky luoda ainutlaatuisia elämyksiä.

Minifiddlers

Maailman johtavan viulunsoitonopettajan kurssit maksullisena videopalveluna

Caprice Oy on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys joka tarjoaa viulunsoiton etäopetusta Minifiddlers -videopalvelun avulla. Yritys on tunnettu klassisen musiikin etäopetuksen pioneerina ja viulunsoiton Colourstrings-opetusmetodista.