AlfaTV ja Icareus TV Everywhere

Helsinki, 15.2.2018, kasvava TV-kanava Alfa TV on ottanut Icareus videopilvipalvelun käyttöön. Icareuksen ratkaisu antaa AlfaTV:lle mahdollisuuden hallita ja jaella TV –ohjelmia ja muuta videosisältöä verkon ylitse. Palvelua operoi Icareuksen kumppaniyritys Digita, joka operoi myös Suomen antenni-TV verkkoa.

AlfaTV on ilmainen ja mainosrahoitteinen suomalainen TV –kanava, joka näkyy Suomessa kaapeli, IPTV, OTT ja antenni-TV -verkoissa.

Icareuksen kumppaniyritys Digita Oy, joka toimii Suomen antenni-TV verkon operoijana, on toimittanut Icareus TV Everywhere –videopilvipalvelun AlfaTV:lle, joka järjestelmän avulla pystyy hallinnoimaan AlfaTV:n onlinevideonäkyvyyttä. Toimitus sisältää pilvipohjaisen Icareus TV Everywhere –ratkaisun, joka perustuu Icareus Suite Online Video and TV Platform (OVTP) alustaan, sisällönjakeluverkko -palvelun (CDN, content delivery network), responsiivisen web käyttöliittymän sekä videosoittimet omassa AlfaTV:n palvelussa nimeltä “Permanto” sekä HbbTV catch-up TV sovellus, joka on saatavilla hybridi-televisioissa Alfa TV:n kanavalla.

AlfaTV:lle Icareus TV Everywhere -ratkaisu tarjoaa varmatoimisen verkkovideo sisällönhallinta –ja jakelujärjestelmän, joka sisältää monipuolisia työkaluja videosisällön lisäämiseksi verkkoon, automaattisen sisällön transkoodauksen ja optimoinnin eri päätelaitteille, sisällön ja metadatan hallinnointityökalut ja jakelun parhaalla mahdollisella laadulla. Skaalautuva alusta vastaa tarpeisiin oli yleisö sitten pieni tai suuri.

Icareuksen johtaja Mikko Karppinen kommentoi palvelua “Icareuksella on pitkä historia toimiessaa teknologia- ja palvelukumppanina TV-kanaville ympäri maailmaa. AlfaTV on kasvava TV-kanava Suomessa ja olemme hyvin iloisia, kun pääsemme aloittamaan yhteistyön heidän kanssaan.

Icareus TV Everywhere: Icareus auttaa TV –toimijoita tavoittamaan yleisönsä milloin tahansa ja missä tahansa Icareus TV Everywhere –ratkaisun avulla. Icareus TV Everywhere –ratkaisu sisältää Icareus Suite Online Video ja TV –pilvipalvelun sekä TV sovellukset mille tahansa päätelaitteelle, joita TV –kanava haluaa hyödyntää palvelussaan: HbbTV -laitteet, SmartTV, tietokoneet, tabletit ja mobiilipäätelaitteet. Palvelun ominaisuudet konfiguroidaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja niitä voivat olla esimerkiksi Live TV -kanavat, Catch-up TV, ohjelmaopas (EPG), kirjautuminen, maksaminen, suosikit, sosiaalisen media integraatiot ja usemman kielen tuki.

Käyttämällä Icareus Icareus TV Everywhere –ratkaisua ja sovelluspohjia, TV-toimija saavuttaa taloudellisen nopean markkinoille pääsyn, oman näköisellä palvelulla pohjautuen varmatoimiseen ja testattuun alustaan. Niille jotka haluavat “jotain lisää”, Icareus myös tarjoaa lisäkehityspalveluita ratkaisun muokkaamiseksi.

AlfaTV on Joulukuussa 2013 toimintansa aloittanut koko perheen mainosrahoitteinen yleiskanava, joka lähettää urheilua, elokuvia, viihdettä, kulttuuria, ajankohtais-, asia-, keskustelu- ja teemaohjelmia sekä yleiskristillisiä ohjelmia. Yrityksen verkkosivut: http://alfatv.fi/ tai http://www.permanto.fi/.

Digita välittää radio- ja tv-ohjelmat luotettavasti kaikille suomalaisille vuoden jokaisena päivänä. Viimeisimmän digitaalisen tekniikan soveltajana kehitämme ja tarjoamme myös monipuolisia internet-tv- ja radiopalveluita. Lisäksi palveluvalikoimaamme kuuluvat kattavaan verkkoomme pohjautuvat IoT-palvelut sekä huippuluokan DataCenter-palvelut. Asiakkaamme ovat parhaita sisältöjä tarjoavia mediayhtiöitä sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattoreita. Yrityksen verkkosivut: http://www.digita.fi

Lisätietoja:

Jessica Glad
Markkinointi ja viestintä
Icareus Oy
Sähköpostil: jessica.glad[at]icareus.com
Puhelin: +358 (0)9 2289 0801

Seuraa Icareusta:
Twitter: twitter.com/Icareus
LinkedIn: linkedin.com/company/icareus-ltd
Facebook: https://www.facebook.com/Icareus