Icareuksen videopilvi käytössä yli 100 Suomen kunnassa Kirjastokinon e-kirjastopalvelussa

Helsinki, 28.04.2020,Nordic Content Distribution Oy julkaisi uuden Kirjastokino e-kirjasto videopalvelun lokakuussa 2019. Keväällä 2020 palvelulla on kirjastoasiakkaita yli 100:sta Suomen kunnasta, jotka kattavat yli 2 miljoonaa suomalaista. Kirjastokinon videoalustana on Icareus Suite videopilvipalvelu.

Online videoiden katselu on kasvanut räjähdysmäisesti samalla kun perinteisten DVD ja blu-ray -levyjen katselu on romahtanut. Samanaikaisesti kirjastoissa erilaiset e-kirjastopalvelut ovat lähteneet kasvuun ja ihmiset lukevat yhä enemmän e-kirjoja ja e-lehtiä sekä kuuntelevat äänikirjoja. Nordic Content Distribution Oy julkaisu uuden palvelun, Kirjastokinon, lokakuussa 2019 vastaamaan tämän päivän kirjastojen ja kirjastoasiakkaiden tarpeita.

Kirjastokino on elokuvien, TV-sarjojen ja muiden videoiden suoratoistopalvelu, jossa sisältöjä pääsee katselemaan kirjastokortilla. Palvelu sisälsi alkuvaiheessa 550 elokuvaa ja ohjelmaa. Sisältömäärä kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä palvelussa on jo lähes 750 elokuvaa ja TV-sarjaa. Kirjastokino on käytössä Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Varsinaissuomessa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevissa Helle-, Ratamo-, Kyyti-, Vaski-, Piki-, Lastu- Sata-ja Eepos -kirjastoissa sekä Kirkkonummella. Palvelu kattaa yli 100 Suomen kuntaa ja 2 miljoonaa suomalaista.

Ratkaisu näkökulmasta Nordic Content Distribution Oy tarvitsi Kirjastokino -palvelulle luotettavan pilvipohjaisen videoratkaisun, jonka käyttöliittymä oli täysin räätälöitävissä vastaamaan Kirjastokinon brändiä ja tarpeita. Käyttöliittymän tuli olla myös responsiivinen jotta videoita ja sisältöjä pystyy katsomaan kaikilla eri selainpohjaisilla päätelaitteilla, kuten tietokoneella, kännykällä ja tableteilla. Kontrolloidakseen kirjastoasiakkaiden pääsyä sisältöihin kirjastokorttien avulla, videopalvelun tuli integroitua kirjastojärjestelmiin kuten Auroraan ja Kohaan sekä tarjota ikärajatarkastus, jotta alaikäiset lapset eivät pääse katsomaan sisältöjä, jotka eivät ole heille sallittuja. Toisaalta kun puhutaan jopa tuhansien tuntien videosisältöjen hallinnasta ja kun kaikkiin sisältöihin liittyy runsaasti metadataa, niin videopalvelun tulee tarjota helpot ja nopeat sisällönhallintatyökalut ja rajapinnat videoiden sekä metatietojen päivitykseen.

Icareus Suite videopilvipalvelu vastasi kaikkia näitä erityisiä tarpeita. Markku Vainio, toimitusjohtaja Nordic Content Distribution Oy kommentoida: ”Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöstä Icareuksen kanssa. Heidän vuosikymmenen kokemus onlinevideopalveluista, joustava palveluasenne sekä kypsä videopalvelunsa antavat varmuutta ja pohjaa meidän Kirjastokinolle sekä muille tulevaisuuden palveluillemme.

Icareuksen toimitusjohtaja Toni Leiponen kommentoi toimitusta: “Täysiverisiä online elokuva palveluita ei julkaista kauhean usein kotimaassamme. On ilomme ja kunniamme olla toteuttamassa Kirjastokino -palvelua, joka on saanut suuren suosion kirjastojen ja asiakkaiden keskuudessa jo ensimmäisten kuukausien aikana”.

Julkaisun jälkeen Nordic Content Distributionin ja Icareuksen ovat jatkaneet Kirjastokino -palvelun kehittämistä. Keväällä Kirjastokino -palveluun tullaan julkaisemaan TV-sarja toiminto ja omat Kirjastokino -mobiilisovellukset sekä syksyn aikana muun muassa SmartTV -sovellukset.

Icareus Suite on videopilvipalvelu (Online Video and TV platform, OVTP), jonka avulla niin yritykset kuin muut sisällönomistajat voivat hallita ja jaella videosisältöjään kaikissa päätelaitteissa. Icareus Suite on Euroopan monipuolisin online videopalvelu, jota käyttävät niin TV-kanavat, operaattorit, yritykset, julkiset organisaatiot, kuin mikroyrityksetkin. Icareus Suite tarjoaa lukuisia valinnaisia ominaisuuksia kuten Live streaming -lähetykset, Video-on-demand suoratoistopalvelut, räätälöitävät videoportaalit, Webinar -tapahtumat, Sosiallisen Median hyödyntäminen Simulcast lähetyksillä, keskitetyllä videoiden jakamisella, tilaajahallinnan, omien mainosten hallinnan, maksumuuri ja kätevä mobiilisovellus videoiden lataamiseen kännykästä palveluun.

Icareus Suitea hyödyntäen Icareus tarjoaa myös kaikille yrityksille ja julkisille organisaatioille valmista, mutta yrityksen mukaan brändättävää, tietoturvallista ja helppokäyttöistä Icareus Enterprise Video -palvelua.

Lue lisää:  https://icareus.fi/icareus-suite-videopilvi/ ja http://icareus.fi/icareus-enterprise-video/

Nordic Content Distribution Oy on uusi, vuonna 2019 perustettu suomalainen palveluyritys joka kehittää ja ylläpitää online videosisältöpalveluita. Yrityksen kohderyhminä ovat kirjastot sekä kuluttaja-asiakkaat. Ensimmäinen palvelu on 2019 Suomessa julkaistu e-kirjastopalvelu Kirjastokino. Palvelu pitää sisällään elokuvia, tv-sarjoja ja muita videoita, joita kirjastojen asiakkaat voivat katsoa ilmaiseksi kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Lisätietoja: https://www.kirjastokino.fi

Icareus Oy on vuonna 2001 perustettu, kasvava ja voitollinen suomalainen ohjelmistoyritys. Myynnistämme noin 60% tulee Suomen rajojen ulkopuolelta ja kansainvälisesti pääasiakkaitamme ovat videoalan ammattilaiset kuten TV-kanavat, TV-operaattorit ja mediatalot. Asiakkaita meille on kertynyt vuosien varrella noin 50:stä maasta, niin Aasiasta, Lähi-idästä, Euroopasta, Afrikasta kuin myös Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Suomessa Icareuksen päätuote on räätälöitävä Icareus Suite videopilvipalvelualusta sekä siihen pohjautuva Icareus Enterprise Video -ratkaisu, joka tarjoaa kaikille yrityksille ja muille organisaatiolle mahdollisuuden julkaista ammattimainen Internet -videopalvelu joko sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön viestintään, markkinointiin, koulutukseen tai muihin palveluihin, kaikkiin päätelaitteisiin helposti ja edullisesti pilvestä.

Läisätietoja ja yhteydenotot:

Jessica Glad

Markkinointi ja viestintä
Icareus Oy
Sähköpostil: jessica.glad[at]icareus.com
Puhelin: +358 (0)9 2289 0801

Seuraa Icareusta:

Tähän uutiseen liittyviä materiaaleja:

Lataukset ja materiaalit

Tässä blogiin liittyvät lisätiedot ja materiaalit ladattavaksi:

Icareus Suite -presentaatio

Lisätietoa palvelusta ja sen monista käyttökohteista

Icareus Suite

Lue lisää kustomoitavasta Icareus Suite videopilvialustasta verkkosivuiltamme

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!