Liigaseura Indiansin ”Heimo TV” videokoulutukseen, viestintään ja live -peleihin Icareuksen videopilvestä

, , ,
Westend Indians videoviestintä videokoulutus

Helsinki, 28.04.2020, Westend Indians ry, yksi suomen suurimmista ja salibandyliigassa pelaava salibandyseura, julkisti kaudeksi 2019-2020 edistyksellisen Heimo-TV videopalvelun. Heimo TV pitää sisällään neljä eri Live striimaus kanavaa, avoimen videokirjaston kaikille sekä kirjautumisen vaativan valmennus- ja koulutusvideoita sisältävän osuuden valmentajille.

Icareuksen ensimmäiset urheiluseura asiakkaat ovat jo vuosituhannen alkupuolelta ja maailma on muuttunut paljon sen jälkeen. Urheiluseurojen toiminta, mukaan lukien viestintä, on ammattimaistunut, sosiaalisen median palveluita on tullut lukuisia ja online videoiden katselu on kasvanut räjähdysmäisesti. Nyt jo yli 80% internet liikenteestä onkin videoiden katselua.

Samalla kun urheiluseurat ovat ammattimaistuneet on tullut entistä tärkeämmäksi omistaa omat brändit ja sisällöt, viestiä tehokkaasti jäsenilleen, jäsenistön lähipiirille, yhteistyökumppaneille ja faneille. Oman henkilökunnan ja valmentajien koulutus on myös noussut arvoonsa. Westend Indians ry loi HeimoTV:n näistä syistä.

Tutkimusten mukaan sosiaalisessa mediassa kulutetaan hyvin nopeatempoista ja lyhytkestoista sisältöä, kun taas seuran omilla kotisivuilla vierailijat viihtyvät pidempään lukien esim. uutisia tai katsoen videoita. Westend Indians pystyy nyt keskitetysti Icareus Suite videopilvipalvelun avulla hallinnoimaan sekä omien verkkosivujen että SoMe -palveluiden Live-lähetykset ja online -videot.

Jo heti ensimmäisen kauden aikana Westend Indians lähetti neljällä Live -kanavallaan (AB-edustus, C1-edustus ja C2-edustus sekä muut juniorit) yhteensä 155 eri ottelua, jotka kaikki tallennettiin analysointia varten suoraan Icareus Suite videopilven arkistoon ja ovat siellä vapaasti katsottavissa.

Valmennustoiminnan kehittämiseksi luotiin oma ”Valmennuslinja” -videopalvelu, johon seuran valmentajat pääsevät kirjautumaan tunnuksien avulla. Videomateriaalien avulla valmentajat voivat opiskella niin pelin eri osa-alueiden tilanteita kuten hyökkäystä, karvausta, pallollista ja pallotonta pelitilanteita, kuin myös eri oheis-, laji- ja tekniikkaharjoitteita.

Lisäksi palvelussa julkaistiin miesten Liiga -joukkueen sisältöjä Heimosoturit-osiossa ja maalikoosteita sekä seuran muita videoita.

Westend Indians tarvitsi HeimoTV -palvelulle luotettavan pilvipohjaisen videopalvelun, jonka julkinen käyttöliittymä toimisi kaikilla päätelaitteilla ja olisi täysin konfiguroitavissa vastaamaan seuran brändiä ja verkkosivuja. Valmentajille ja muille sidosryhmille haluttiin tarjota eksklusiivista sisältöä joten järjestelmässä piti olla tuki sisällön suojaamiselle ja kirjautumiselle. Westend Indians tuottaa satoja tunteja sisältöä kaudessa, joten sisällöntuotantoon vaadittiin helppokäyttöiset mutta monipuoliset työkalut. MyIcareus mobiilisovelluksen avulla sisällön tuotanto, järjestelmään lataaminen ja hallinta osottautuikin tehokkaaksi tavaksi suoraan halleilta.

Juha Seppä, valmennuspäälikkö, Westend Indians ry:stä kommentoi: ”Näkemyksemme mukaan Westend Indiansin brändi ja sisältö ovat meille äärettömän arvokkaita. Haluammekin omistaa, hallinnoida ja jaella sisältömme kanavissa, jotka vastaavat kulloisiakin tarpeita ja näistä syistä esim. YouTube on meille täysin mahdoton ajatus.”Heimo TV” antaa meille mahtavan alustan rakentaa omaa Live -palvelua ja sisältökirjastoa sekä julkiseen käyttöön että vain meidän oman valmennuksen tarpeeseen suunnatulla kirjautumisen vaativalla arkistolla. Kaiken lisäksi voimme kaupallistaa julkisen sisällön maksumuurilla tai yhteistyökumppaneidemme mainoksilla”  

Icareuksen johtaja Mikko Karppinen kommentoi: “Urheilu on lähellä sydäntämme ja urheiluseurat sekä lajiliitot haluavat kulkea digitalisaation ja sisältöpalveluiden etunenässä. Ammattimaistumisen myötä vaatimukset videoalustoille ovat kasvaneet ja samalla ymmärrys oman brändin arvosta, jonka takia esim. Youtube voi enää käyttää seuran pääkanavana mm. sen lisenssiehtojen takia. Westend Indians on ymmärtänyt, että oman videopalvelun avulla yhteys heimoon syventyy ja on pitävämpi, sen sijaan, että verkkovierailijat ohjataan muihin palveluihin. On hienoa toimia edelläkävijöiden kanssa, jotka ymmärtävät asioiden päälle”

Osapuolet tekevät aktiivisesti yhteistyötä ja HeimoTV:n päivittyykin jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla heimolaisten iloksi.

Icareus Suite on videopilvipalvelu (Online Video and TV platform, OVTP), jonka avulla niin yritykset kuin muut sisällönomistajat voivat hallita ja jaella videosisältöjään kaikissa päätelaitteissa. Icareus Suite on Euroopan monipuolisin online videopilvi, jota käyttävät niin TV-kanavat, operaattorit, yritykset, julkiset organisaatiot, kuin mikroyrityksetkin. Icareus Suite tarjoaa lukuisia valinnaisia ominaisuuksia kuten Live striimaus -lähetykset, Video-on-demand suoratoistopalvelut, räätälöitävät videoportaalit, Webinar -tapahtumat, Sosiaallisen Median hyödyntämisen YouTube tai Facebook simulcast lähetyksillä, keskitetyn SOME videoiden jakamisen, tilaajahallinnan, omien mainosten hallinnan, maksumuuri ja kätevän mobiilisovellus videoiden lataamiseen kännykästä palveluun.

Icareus Suite videopilveä hyödyntäen Icareus tarjoaa myös yrityksille ja julkisille organisaatioille valmista, mutta yrityksen mukaan brändättävää, tietoturvallista ja helppokäyttöistä Icareus Enterprise Video -palvelua.

Lue lisää:  https://icareus.fi/icareus-suite/ ja https://icareus.fi/icareus-suite/enterprise-video/

Westend Indians ry Vuonna 1992 perustettu Westend Indians on yksi Espoon suurimmista urheiluseuroista ja Suomen suurimmista salibandyseuroista.  ”Heimoon” kuuluu kaikkiaan noin 125 joukkuetta ja harrasteryhmää, joiden keltamustissa väreissä liikkuu noin 1250 Heimolaista. Seuran edustusjoukkue pelaa miesten salibandyliigaa.

Indians on ensimmäinen salibandyseura, jolle on myönnetty sekä lasten ja nuorten että aikuisten Tähtimerkki. Tähtiseura-laatuohjelman ovat luoneet Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ja sen tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen.

Westend Indians on myös yksi kuudesta Suomen salibandyliiton Maajoukkuetie FBA -yhteistyöseurasta, joka on hyväksytty kaikkiin ikäluokkiin. Seurasta kahdeksan pelaajaa pelasi kaudella 2019-2020 salibandyn eri maajoukkueissa. Lisätietoja: https://www.westendindians.fi/  

Icareus Oy on vuonna 2001 perustettu, kasvava ja voitollinen suomalainen ohjelmistoyritys. Myynnistämme noin 60% tulee Suomen rajojen ulkopuolelta ja kansainvälisesti pääasiakkaitamme ovat videoalan ammattilaiset kuten TV-kanavat, TV-operaattorit ja mediatalot. Asiakkaita meille on kertynyt vuosien varrella noin 50:stä maasta, niin Aasiasta, Lähi-idästä, Euroopasta, Afrikasta kuin myös Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Suomessa Icareuksen päätuote on räätälöitävä Icareus Suite videopilvi sekä siihen pohjautuvat Icareus Webinar ja Icareus Enterprise Video, jotka tarjoavat kaikille yrityksille ja muille organisaatiolle mahdollisuuden julkaista ammattimaisesti Internet -videopalveluita joko sisäiseen tai ulkoiseen käyttöön. Käyttökohteita ovat mm. viestintä, markkinointi, koulutus ja useat muut. Lisätietoja: https://www.icareus.fi

Läisätietoja ja yhteydenotot:

Jessica Glad

Markkinointi ja viestintä
Icareus Oy
Sähköpostil: jessica.glad[at]icareus.com
Puhelin: +358 (0)9 2289 0801

Seuraa Icareusta:

Tähän blogiin liittyviä materiaaleja

Lataukset ja materiaalit

Tässä blogiin liittyvät lisätiedot ja materiaalit ladattavaksi:

Icareus Enterprise Video -presentaatio

Lisätietoa palvelusta ja sen monista käyttökohteista

Icareus Enterprise Video -palvelu

Lue lisää palvelusta ja ratkaisuistamme verkkosivuiltamme.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!